OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 22. juni 2017

Oplevelsesdag i Langstrup mose samt Roskilde dyrskue

Vellykket oplevelsesdag

Tekst og foto: Carsten Dahl-Hansen

LANGSTRUP MOSE lagde landlige rammer til den såkaldte oplevelsesdag den 11. juni. Bag arrangementet, som blev åbnet af borgmesteren i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen, stod Nordsjællands Fjernstyrings Klub, Schæferhundeklubben, Asminderød-Grønholt Jagtforening og jægerrådet i Fredensborg.

Jægerrådets praktiske tovholder var Ingemann Klausen, der susede rundt og tilså, at alt gik efter planen over det hele. Han havde dog lige tid til denne kommentar: – Det er jægerrådet, der er administrator af dagen, og vi har et fint samarbejde med fjernstyringsklubben og Schæferhundeklubben. Det er niende gang, vi holder oplevelsesdagen, og den plejer at tiltrække 1.200-1.500 gæster, og i dag er der jo fint vejr … Kirsten Skovsby, der for omkring et årti siden i sin egenskab af JKF-formand, tog initiativ til at ”stifte” oplevelsesdagen, og som i dag er formand for Asminderød-Grønholt Jagtforening, den ene af de to foreninger i jægerrådet i Fredensborg, var også til stede. – Det fremgik tydeligt af borgmesterens åbningstale, at han er glad for, at de foreninger, der har aktiviteter i mosen, åbner dørene for alle kommunens borgere, sagde hun. – Også det lokale næringsliv er godt tilfreds med arrangementet og har udvist utroligt stor hjælpsomhed over for os med både det ene og andet.

Publikum kunne opleve bl.a. flåning og forlægning af råvildt samt grillede smagsprøver, jagthunde, information om fangst, bueskydning med både klassiske og moderne våben, en knivmager og et smykkeværksted, jagtsti og jagthornsblæsning. Desuden var der en såkaldt JuniorJæger camp med et par lavvuer samt grill og bål, hvor de unge kunne lave snobrød og spise eksempelvis grillet andebryst. Desuden kunne de skyde med bue og luftgevær.

Schæferhundeklubben lavede diverse opvisninger, og Nordsjællands Fjernstyrings Klub demonstrerede droner og flotte modelfly, som man selv kunne få lov at flyve.

 

152 frivillige fra kreds 7

ROSKILDE Dyrskue fandt sted fra den 26.-28. maj, og som sædvanlig var kreds 7 repræsenteret med en stor og velbesøgt stand. I alt 87.000 mennesker lagde vejen forbi dyrskuet, og mange skulle hen til jægerne. Knap 1.400 kort blev uddelt til en jagtsti, og erfaringsmæssigt ved man, at der typisk er fire personer om hvert kort, så der kom mange besøgende igennem maskineriet, for det var jo ikke alle, der prøvede jagtstien.

For øvrigt kunne man få et "turpas", så man kunne gå på jagtstil, skyde med bue og luftgevær og lave et armbånd, hvorefter man fik en fin medalje. Konceptet var meget populært ikke mindst hos de mindre aldersklasser.

Derudover kunne folk hygge sig med hundearbejde, bl.a. en schweisshund, der gik på spor, samt hundekvadrillen, hvor rigtigt mange jagthunderacer blev præsenteret. Også ulvehunden Novo var til stede. Den er Danmarks eneste hund, der er uddannet til at jage ulv og bjørn.

Gæsterne kunne også lære om naturpleje, høre jagthornsblæsning, smage grillet vildt, se forskelligt havjagtsudstyr og høre en ekspert demonstrere forskellige lokkekald.

Marie-Louise Achton-Lyng, kreds 7's hovedbestyrelsesmedlem i Danmarks Jægerforbund, var for 12. år i træk tovholder for kredsens engagement i dyrskuet: - Jeg er meget stolt af vores ikke færre end 152 frivillige fra hele 32 forskellige jagtforeninger i kredsen, som har lavet et fantastisk stykke arbejde. Det hele har kørt suverænt godt i år - ikke bare i forhold til de besøgende, men også jagtforeningerne og de frivillige imellem. Sådan noget styrker virkelig samarbejdet, lyder det fra en tilfreds Marie-Louise Achton-Lyng.