Bjørneprøve

Flere lodsejere og jagtkonsortier i Sverige, kræver at du har bestået den svenske bjørneprøve hvis du vil på bjørnejagt i landet. Ved hjælp af den "Mitt Skyttebevis" kan du dokumentere, at du har bestået den svenske bjørneprøve i den indeværende jagtsæson.

Du har mulighed for at aflægge bjørneprøve til stillestående bjørneskive.

Krav for godkendelse er følgende:

  • 80 meter – sidefigur. Krav for godkendelse: Der skydes en serie af fire skud inden for 40 sekunder, alle skud skal være inden for træfområdet. Serien skal gennemføres med støtte, dog må den ikke gennemføres fra liggende skydestilling eller skydebænk.
  • 40 meter – sidefigur. Krav for godkendelse: Der skydes en serie af fire skud inden for 40 sekunder, alle skud skal være inden for træfområdet. Serien må gennemføres med støtte, dog ikke liggende skydestilling eller skydebænk.
  • 20 meter – sidefigur og frontfigur. Krav for godkendelse: Der skydes en serie af 3 skud inden for 10 sekunder, alle skud skal være inden for træfområdet. Først skydes to skud på side-figuren og derefter skydes tredieskuddet på frontfiguren. Der skal være 5 meter imellem skiverne i siden. Serien må gennemføres med støtte, dog ikke liggende skydestilling eller skydebænk.
    Se eventuelt mere på det svenske jægerforbunds hjemmeside (tryk her)

Reglerne for den svenske bjørneprøve administreres af det svenske Naturvårdsverket.

Herunder kan du se nogle af de bjørneprøver der afholdes rundt om i landet.

(Hvis du er arrangør og gerne vil have din bjørneprøve på denne kalender, skal du blot oprette en foreningsmeddelelse og kalde den "Bjørneprøve" i emnefeltet)