Tema: Sikkerhed på jagt

Jægerforbundet, Miljøstyrelsen og Tryg har i samarbejde udgivet temaet "Sikkerhed på jagt," som udkom sammen med oktobernummeret af Jæger, 2022. På disse sider kan temaet læses digitalt, enten samlet i en bladrevenlig PDF eller som flot opsatte longread-artikler.

Jagtens spænding og uforudsigelighed, hvor alt kan ske, drager os. Men når hundene halser, skuddene brager, og jagtfeberen banker hed og forførende i dit blod, da lurer risikoen i kulissen. Hvert år kommer jægere til skade. Ja, nogle år bliver jægere ligefrem dræbt af andre jægere. Og ud af dem, der ”kun” bliver kvæstet, bliver nogle handicappede for livet. Som man f.eks. gør, når man mister et øje.

Hvad er det, som typisk går forud for ulykken? Det vil vi vise i dette tema. Du kan læse Der går heldigvis meget lang tid imellem at der er brug for en ambulance under jagt – lad os alle arbejde for, at det fortsætter sådan. om, hvilke jagtsituationer der er de mest risikable. Ja, du kan se rekonstruerede tegninger og film af, hvad der gik galt. Du kan læse om risikoscenarierne for jægere som for hunde. Du kan læse om førstehjælp, du kan læse om faldulykker fra jagttårne, som fylder uhyggeligt meget i ulykkesstatistikken (men som ikke er dækket af den obligatoriske forsikring koblet til dit jagttegn), og meget andet.

Gør dig selv, dine jagtvenner, din hund og dine jagtvenners hunde en stor tjeneste, og husk "guldkornene", når du i den kommende sæson skal ud at nyde jagtens herligheder. Så den uforglemmelige jagtdag huskes for alt det gode – og ikke for den ene forfærdelige fejltagelse.

Læs temaet i en digital bladreudgave:


Herunder kan du fordybe dig i det digitale indhold: