Junior kreds 1

Kreds1 har modtaget tilsagn fra Friluftsrådet på vores ansøgning til en grejbank til Juniorarbejdet.
Lige godt 50.000 kr til godt grej når foreningerne skal afvikle arrangementer for børn og unge.
Fra 2023 til 2025 skal der nu afholdes 50 arrangementer og juniorjægerudvalget er allerede i arbejdstøjet og kommer i den kommende tid til at kontakte jægerråd, foreninger og tovholdere for at sætte opgaven i system. 
Jeg er totalt stolt over det initiativ der er taget. Nu skal elastikken slippes fri med respekt for bevillingen og til glæde og gavn for børn og unge. 
Jeg glæder mig på børn og unges vegne over at de muligheder vi nu har, for at give dem oplevelser i naturen. Og jeg glæder mig på de frivillige kræfters vegne over at initiativet er set og belønnet.
Vi ses derude!
Grethe Jacobsen
Kredsformand
Kreds 1

Juniorjæger grej - Udlån til foreninger

Nu er der mulighed for en god aktivitet målrettet juniorene og deres familier.

Nu kan du leje/låne alt hvad der behøves for at kunne tilbyde bueskydning til børn og unge. Buer, pile, skydeskiver og 3D-dyr i forbindelse med jagtsti samt følekasser.

Dyrene kan bruges til at skyde på, men kan også anvendes i forbindelse med en aktiv jagtsti, hvor ulv, rådyr, ræv, hare og fasan placeres i terrænet. På jagtstien skal man finde dyrene og besvare spørgsmål om dyrene. Ved hvert dyr er der placeret en side med information om dyret. Kort sagt, så skal familierne og børnene lære lidt om naturen, mens de morer sig. Fordelen ved 3D-dyr er deres robusthed, og så kan dem på jagtstien bedre forholde sig til dyrene, end når de er på et foto. Det er oplagt at kombinere med følekasser, da man i følekasser kan bruge indhold relateret til dyrene på jagtstien.

Det kan du låne/leje:

3 buer til børn indtil 12 år og en til de lidt større. Der er buer til både højre og venstrehånd. Vi aftaler i fællesskab hvad I har behov for. Sammen med buer og 3D dyr kan du låne skiver, hvor man sætter papirskiver eller andet på. Det kræver en smule instruktion af bruge langbuerne og så skal sikkerheden naturligvis være i orden. Alt sammen noget man bliver grundigt informeret om før man gør brug af buerne. Det er naturligvis muligt at få en instruktør med ud hvis det skønnes nødvendigt. Hvis du ønsker følekasserne med, aftales dette særskilt.

Regler for udlån

· Grejet er målrettet juniorer og deres familier samt jagtforeninger/jægerråd.

· Gratis for foreninger, men erstatningspligtigt, hvis noget går i stykker.

· Materialerne afhentes selv og afleveres efter arrangementet efter aftale med Jørgen Haller.

· Materialerne meget solide, men også kostbare. Således koster en ødelagt pil 60 kr.

· Den person/forening/jægerråd som står som låner/lejer er ansvarlig for at grejet kommer sikkert retur og for afregning til kredskassereren

Her kan du hente vejledning samt svarskema til Jagtsti Bue: