Hunde koordinator

 

Niels Hardy Henriksen
Telf. 51332225

Mail. n.hardy.henriksen@gmal.com

 

Beretning om hundeaktiviteter i kreds 6, sæson 2021

 

Vi startede ud i kredsen med at afholde DJ´s  forårs-kvalitetsmarkprøve på Gunderslevholm. Der blev stillet 20 hunde og præmieret 7. Så det var en fin præmiegrad denne dag. 

Derefter gælder det igen en  DJ forårsvindeklasse som også afholdes på Gunderslevholm. Der blev oprette 3 hold og præmieret 6 hunde. En vellykket dag og godt med vilde agerhøns på terræn.

Endnu en forårsmarkprøve afholdes på Gunderslevholm i starten af april. 21 stillede hunde på 2 hold og de 8 hunde blev præmieret. Godt med fugle denne dag og velgående hunde.

Vi slutter forårsmarkprøverne af d. 9, april med en forårs-kvalitetsmarkprøve på Gunderslevholm. Hele 30 hunde blev stillet og 6 hunde blev præmieret. Igen i fint terræn med rigtig mange vilde fugle.

Alt i alt et fint år trods alt. Der har været fint med fugle på de terræner der har været anvendt, og terrænet har været af passende varierende kvalitet og størrelse. Der er ud af de 95 stillede hunde blevet præmieret 27 hunde med henholdsvis 1., 2.- og 3. præmie. Og vinderklasseplacering Det giver en præmiegrad på 28%, som er rigtig flot.

Vi fik desuden afholdt 2 udvidet apporteringsprøver i kredsen igennem sommer.  På Gunderslevholm stillede 30 hunde og de 20 bestod enten DJ apporteringsprøve eller Udvidet apporteringsprøve.  I Stenlille blev der stillet 30 hunde til prøven og de 19 bestod.

Racedysten blev afhold i Stenlille hvor Arne Nielsen bar arrangementet godt igennem til alles tilfredshed. 

Efter sommerferien blev efterårssæsonen startet op, og der blev igen afhold markprøver i kredsen.

Vi starter med en kvalitetsprøve på Gunderslevholm d. 9. sep, hvor der stillede hele 30 hunde. Der blev præmieret 6 hunde. Fint med fugle på gode terræner.

Så afholdes der en Kvalitetsmarkprøve i Lynge, hvor der stillede 15 hunde og præmieret de 10 hunde. Utrolig flot præmiegrad ved denne prøve.

Der blev afholdt kvalitetsmarkprøve på Gunderslevholm hvor 20 hunde stillede og 6 blev præmieret. Fint resultat med gode roemarker til hundene.

Så kommer vi til DJ´s efterårsvinderklasse som afholdes på Gunderslevholm. I alt 24 hunde blev stillet på 3 hold. 6 hunde blev præmieret. Gode roemarker med passende antal fasaner hele vejen rundt i området. Enkelte flokke agerhøns blev også observeret.

Da er var stor efterspørgsel på flere vinderklasseprøver, blev det besluttet at afholde en efterårsvinderklasse d. 24. oktober efter DM på Gunderslevholm. 16 hunde blev afprøvet og 5 blev placeret på en rigtig god dag med gode terræner. Både roemarker og efterafgrøder gav godt med fugle. En rigtig efterårsprøve med rette temperatur og velflyvende fasaner.

Der var også efterspørgsel på en kvalitetsprøve på falderebet. Der blev derfor oprette en ÅK og UK prøve på Gunderslevholm med 2 hold . 14 hunde stillede og de 5 hunde blev præmieret en fin dag i midten af november.

I alt 104 hunde stillede på efterårs-markprøverne og de 28 hunde blev præmieret eller placeret. Det giver en præmiegrad på 27%. Meget fint resultat.

Der er også blevet afholdt Schweissprøver i kredsen.  I alt 6 schweissprøver blev afholdt i Jyderup. Desværre blev den sidste prøve i december delvist aflyst pga sne ved de korte spor, men blev afprøvet hunde ved de lange spor, da sporene blev udlagt inden der kom sne. 

Alt i alt et rigtig godt prøveår i kredsen. Da der er uvished om fremtidige prøver i DJ regi, er der ikke planlagt markprøver til efterårssæsonen. Der vil dog stadig blive planlagt apporteringsprøver og schweissprøver m.m.  i DJ-regi. Der kommer en DJ apportering og Udv. Apportering i slutningen af juni på Gunderslevholm.

Tak til alle prøveledere, terrænledere, hjælpere og stifindere m.m. i Kreds 6, for at i var med at gennemføre nogle gode prøver for en masse hundeejere.

Med venlig hilsen

Niels Hardy Henriksen

Hundekoordinator