Buejagt på større hjortevildt

Det er en fantastisk nyhed, at vi nu permanent får tilladelse til at jage de store hjortearter med bue fra årsskiftet.
1. januar 2024 træder en ny bekendtgørelse om Våben og ammunition der må anvendes til jagt mv. og dermed er det lovligt at gå på buejagt efter kronvildt, dåvildt & sikavildt.

Lovkravet ved buejagt på kronvildt, dåvildt & sikavildt er:

  • Anslagsenergi (Eo) - mindst 80 Joule
  • Pilevægt - mindst 33 gram
  • Jagtod - fast spids, mindst 3-blade og skærende diameter på mindst 25 mm.

INDBERETNING
Når du går på buejagt, så skal alle skud til kron-, då- eller sikavildt indberettes via et spørgeskema på Miljøstyrelsens hjemmeside. 
Du skal bruge dit JægerID for at udfylde skemaet. JægerID fremgår af dit jagttegn.
HUSK - at du også skal indberette dit vildtudbytte med buen på normal vis, selv om du har udfyldt spørgeskemaet.

Du udfylder spørgeskemaet hos Miljøstyrelsen - HER 

HUSK!!
Det er vigtigt aldrig at skyde på stort hjortevildt, når det står spidst til jægeren. Selv ved en lille vinkel spidst mod jægeren vil dyrets knogler i forbenet dække en stor del af hjertelunge-regionen. Dette gælder også for skud fra en platform. Det anbefales, at dyret står vinkelret på skytten eller optimalt med en lille vinkel hvor dyret står vinklet væk fra skytten (ca. 20 grader fra vinkelret, maks. 45 grader). 
Vær også opmærksom på, at stort hjortevildt reagerer meget hurtigt. Derfor anbefales en maksimal skudafstand på 20 meter med bue, ligesom for andre vildtarter.
Det er også vigtigt, at du trimmer din bue igen, hvis du ændre på din pil f.eks. øger vægten på pilen eller skifter til en anden jagtod, et andet pileskaft og/eller faner samt at du træner med den tunge pil og lære dig ballistikken.

TRÆK & SLIP