Jagthornsinstruktør

Jagthorn er en institution i dansk jagthistorie. På dette kursus lærer du at undervise i jagthorn, og du får udfordret dine egne evner inden for musikken af en professionel musiker - men med udgangspunkt i dit eget niveau.

Vil du gerne blive bedre til både at spille og undervise i jagthornsblæsning?

Syntes du også, at jagthorn er en vigtig del af dansk jagtkultur, og vil du gerne være med til udbrede kendskabet til dette instrument?

Så er to dages intensiv undervisning af den professionelle, konservatorieuddannede musiker Peter Deichgräber lige kurset for dig.

Kurset vil tage udgangspunkt i dit nuværende niveau og vil med sikkerhed flytte din viden og dine færdigheder.

Kurset vil bestå af to moduler, som du kan tage i den rækkefølge, det passer dig.

Modul: Instruktionsteknik

Kurset instruktionsteknik fokuserer på instruktørernes praktiske færdigheder i det at instruere kursister.

På kurset arbejdes der med instruktion og undervisning i praksis, således at alle kursister prøver at undervise, modtage feedback og give feedback.

Kurset indeholder gruppearbejde og lægger vægt på følgende områder: Feedback og aktiv lytning, planlægning af undervisning, udførsel af undervisning, kontrol og styring af undervisning samt læringsteori.

Læs mere om instruktionsteknik her

Læs mere om merit for instruktionsteknik her

Modul: Jagthornsinstruktør

Formål: Formålet med jagthornsinstruktørkurset er både at gøre dig til en bedre jagthornsblæser og at give dig redskaberne til at undervise andre i at blæse jagthorn.

Indhold: På kurset fokuseres der bl.a. på vejrtrækning, hvor der både gennemgås forskellige vejrtrækningsøvelser og brugen af mundstykket. Herudover er der stort fokus på opvarmning og rytmer. Vise, forklare, øve er de tre hovedelementer, der går igen i alle dele af undervisningen.

Som en del af de mange øvelser, der gennemgås på kurset, vil der bl.a. være gennemgang af rytmefragmenter og hvordan disse kan betragtes som et slags puslespil. Praktiske øvelser, som går på tur mellem deltagerne med at sige rytmer i stigende sværhedsgrad.

Kurset afsluttes med praktisk undervisning, hvor kursisterne skal lære hinanden ukendte signaler.

Målgruppe: Kurset er primært målrettet blæsere, som ønsker at blive bedre til at spille jagthorn, og har en interesse i at undervise andre i jagthornsblæsning. Deltagerne skal kunne læse, blæse og forstå Danmarks Jægerforbunds officielle jagthornssignaler (guld, sølv og bronze).

Pris: kr. 1.900 for medlemmer, kr. 2.900 for ikke-medlemmer. Prisen er inkl. undervisning, teorimaterialer, morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe.

Tidsforbrug: En weekend - lørdag fra kl. 10:00-18:00 og søndag 09:00-16:00

Undervisningsmateriale

Du kan finde undervisningsmaterialet til uddannelsen her.

Tilmeld dig jagthorninstruktør

Du tilmelder dig kurset i vores kursuskalender herunder, hvor du kan se, om der pt. er nogle planlagte kurser.

Er årets kurser afholdt kan du efterspørge mere information på kurser@jaegerne.dk, eller rette henvendelse til de regionale uddannelseskoordinatorer