Den lovpligtige ansvarsforsikring tilknyttet jagttegnet

Alle, der har løst dansk jagttegn er omfattet af en lovpligtig ansvarsforsikring udbudt af Tryg. Der betales 27 kr. til forsikringen, når jagttegnet betales. Forsikringen dækker skader, der sker ved at affyre skud under jagt eller i umiddelbar forbindelse med jagtens påbegyndelse eller afslutning.

Selv om én skade er en for mange, må det vel realistisk set erkendes, at man aldrig helt kan undgå, at skader opstår. Men skader som f.eks. typen ”Hund ramt ved afgivelse af skud til lavtflyvende fasan” er der sjældent nogen god undskyldning for, og det er oftest kun en ringe trøst for skadelidte, at jagtforsikringen betaler erstatning for en sådan ulykke. Man kan derfor kun gentage opfordringen om: Pas på hinanden derude!

Ansvarsforsikringen er dog et plaster, der findes til den skadeslidte. Du kan finde mere information om forsikringen på Tryg Forsikrings hjemmeside, hvor du også finder forsikringsbetingelserne og et tæppe til skadesanmeldelse. Se mere her

Anmeldelse af Jagtskader:

Skadeanmeldelse kan rekvireres hos Tryg.

Ring på Tlf. 87 31 87 80 eller send en e-mail til privatansvar@tryg.dk 

Dækning i udlandet

Den ansvarsforsikring, som er tilknyttet dit jagttegn, dækker skader, der sker ved at affyre skud under jagt og regulering eller i umiddelbar forbindelse med jagtens påbegyndelse eller afslutning i Danmark, Færøerne og Grønland.

Forsikringen dækker også i resten af ​​Europa, men kun i det omfang og anden ansvarsforsikring, der ikke dækker skaden. Forsikringen dækker ikke skader forvoldt uden for Europa.

Vær opmærksom på, at denne ansvarsforsikring i nogle lande ikke har store nok forsikringssummer til at opfylde de bestemte landes krav om forsikring for at gå på jagt. Derfor kan det ofte være nødvendigt at tegne en tillægsforsikring f.eks. i nogle af Tysklands delstater.