DJ Podcasts

Herunder kan du lytte til Danmarks Jægerforbunds podcasts. Podcasten kan f.eks. lyttes via telefonen når som helst, hvor som helst - f.eks. i bilen, i skydetårnet under jagten eller når du går aftentur med din hund. Vi vil løbende publicere nye afsnit, så hold øje med siden eller hent afsnittene der, hvor du plejer at hente dine podcasts.

En podcast er en lydoplevelse – en slags radioprogram, som ikke lyttes på radioen, men derimod på din telefon, tablet eller computer, uden behov for at downlade særlige apps eller andet. Det er blot at gå ind på siden og klikke på "PLAY"-knappen.  Ordet ”podcast” er en sammentrækning af ordene POD (Personal On Demand) og CAST (broadcasting). På dansk kan ordet oversættes til noget i retning af ”personlige udsendelser til lytning efter behov”.

Jægernes våben

En stor del af jagtglæden ligger for mange jægere i at kunne beherske de våben, som anvendes til jagt. Våbnet er en del af jægerens værktøj - præcis som jagthunden, jagtudstyret og jagtformen også er. Jægerens våben spænder over haglgeværet, riflen og jagtbuen - men der kan siges så uendelig meget om hver af dem. I denne serie zoomer vi ind på forskellige aspekter ved jægerens våben, fra den historiske udvikling, over vedligehold, valg af våben, skydediscipliner, mv.

Jagthunden

I Danmarks Jægerforbunds podcastserie om jagthundeområdet kommer vi hele vejen rundt om vores bedste jagtkammerat. Hvornår begyndte vi at jage med hunde, og hvad skal man være OBS på ved valg af race, opdrætter og hvalp? Hvad med hundens sundhed og velvære, dens indlæring og uddannelse? Disse emner og mange flere snakker vi om, når jagthundekonsulent Ove Dam Hedegaard inviterer spændende og kompetente gæster i studiet.

Jagtformer

Der findes mange former for jagt. Jagtformerne udøves enten af jægeren på egen hånd eller i selskab med andre, nogle med hund og andre ikke. Nogle med haglbøsse, andre med riffel eller med bue. I denne serie kommer vi ind under huden på de forskellige former for jagt. Som fast gæst i studiet er det den erfarne jæger, herregårdsskytte og konsulent i Danmarks Jægerforbund Nicholai Vigger Knudsen, der fortæller om fakta og egne oplevelser. Vi snakker om den praktiske udøvelse, diverse krav til våbenart, kaliberstørrelser, hund, mv. Der vil løbende blive tilføjet nye afsnit.

Fælles om rovfuglene

Vi skal passe bedre på de danske rovfugle. Derfor er Danmarks Jægerforbund og Dansk Ornitologisk Forening (DOF) gået sammen om projektet ’Fælles fokus på de danske rovfugle’, som blandt andet har resulteret i denne podcastserie. Misforståelser og manglende viden har i mange år resulteret i gentagne eksempler på drab på rovfugle i Danmark. Ved fælles hjælp ønsker DOF og DJ at komme misforståelserne til livs gennem formidling om rovfuglene, herunder deres biologi og rovfuglenes rolle i naturen. Projektet er støttet af 15. Juni Fonden og løber fra november 2021 til november 2022.

Affald på skydebanerne

Denne podcastserie sætter fokus på affaldsudfordringerne rundt om på flugtskydebanerne. Om vi bryder os om det eller ej, ser vi ind i en fremtid med skærpet fokus på det affald, der genereres rundt omkring på de danske skydebaner. Derfor kan man vinde meget ved at være på forkant og afsøge mulighederne. I 2021 besluttede jægerforbundets hovedbestyrelse at bevillige midler til en treårig indsats, som skal optimere affaldsindsatsen på skydebanerne, samt finde frem til de mest miljørigtige valg inden for ammunition og lerduer.

Tema podcasts

Denne serie af podcasts følger temaer i magasinet Jæger. Hvert nummer af bladet, som udkommer hver måned, har sit eget aktuelle tema, som fylder omtrent en fjerdedel af bladet. I forbindelse med flere af disse temaer, har vi bl.a. lavet film, webartikler og podcasts. 

Jagtetik

Den etiske diskussion fylder til stadighed mere i vores samfund, og der rejses ofte nye etiske spørgsmål. For mange mennesker er visse aspekter ved jagten kontroversielle, hvilket afføder en række etiske spørgsmål i relation til jagten. Derfor lyder anbefalingen fra flere kanter, at den danske jægerstand bør indgå konstruktivt i den etiske debat for at bidrage til at sikre accepten af jagten i fremtiden. I denne podcast serie ser vi nærmere på jagtetikken.

Historien om køkkenbordsforliget

Vil man forstå den nyere danske jagthistorie, er det såkaldte køkkenbordsforlig den helt centrale begivenhed. Det er i forbindelse med køkkenbordsforliget, at fagligheden i vildtforvaltningen for alvor kommer i højsædet. Det er i forbindelse med køkkenbordsforliget, at jægerne og de øvrige grønne interesseorganisationer lærer at samarbejde. Det er i forbindelse med køkkenbordsforliget, at jagten bliver fremtidssikret, og at de jagtkritiske røster i samfundet forstummer. I denne podcast-serie genfortæller vi tre artikler om køkkenbordsforliget, som første gang blev bragt i bladet Jæger i december 2019, januar og februar 2020. Artiklerne er skrevet af Kim Lykke Jensen.

Jægere i krig

I løbet af vinteren og foråret 2019 publicerede Jæger en artikelserie på fire afsnit om jægere i krig. Det er de dramatiske historier om danske jægere, som - og altid med god hjælp at hente i deres evner som dygtige skytter - har deltaget i krig. Fra den danske Treårskrig, over præriens indianerkrige og til Første og Anden Verdenskrig. Artiklerne er skrevet af Hans Kristensen.