Frivillig jagtprøve

Den frivillige jagtprøve, der er en tro kopi af den obligatoriske jagtprøve, giver mulighed for at teste sine færdigheder, før det virkelig gælder.

 

Under aflæggelse af den frivillige jagtprøve indgår afstandsbedømmelse som en obligatorisk disciplin.

Prøverne afholdes i marts, april og maj over hele landet, og næsten alle prøverne annonceres samlet i marts nummeret af Jæger samt her på hjemmesiden.

Alle jagtprøveaspiranter kan tilmelde sig prøven enten individuelt eller hele kursistholdet samlet. Endvidere kan alle jagttegnsindehavere deltage i prøven.

Der er intet krav om medlemskab af Danmarks Jægerforbund. Det koster pt. kr.100,- at deltage, og prisen dækker skriftlige materialer, geværer, patroner med videre. Prøvegebyr indbetales ved tilmeldingen.  Bestås prøven, får du endvidere et DJ-bevis samt et jægermærke.
Du går gennem hele jagtprøven, selv om du er dumpet undervejs, og du kan tilmelde dig lige så mange prøver, du kan overkomme, uanset om du dumper eller består.

Alle Danmarks Jægerforbunds kredse er forpligtet til at afholde frivillige jagtprøver i den udstrækning, der er behov for det.

Bestå jagtprøven med den frivillige jagtprøve

Hvis du gerne vil være rigtig godt forberedt til jagtprøven og forøge din chance for at bestå i første forsøg, er den frivillige jagtprøve en god hjælp. Den frivillige jagtprøve er en tro kopi af den obligatoriske jagtprøve og giver dig mulighed for at teste dine færdigheder, før det virkelig gælder

Vil du forbedre dine muligheder for at bestå jagtprøven, er den frivillige jagtprøve et rigtig godt redskab. Du kan se oversigten for de frivillige jagtprøver 2017 her. Prøverne afholdes over hele landet.

Læs mere: