Jagtrejser: En hel verden, der venter

Hvor vil du hen på din jagtrejse? Er du i tvivl, så håber jeg, du vil have fået en lidt bedre fornemmelse efter at have læst vores artikler om jagtrejser.

Mange danske jægere pakker hvert år våbenene og jagttøjet og drager på en jagtrejse. Men inden du sætter benene på fjerne jagtmarker, er der en række overvejelser at gøre sig, som vi i en række artikler guider dig igennem.

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvilket bytte du stræber efter. Dernæst, hvilken natur du gerne vil have som scene for din jagt. Der er stor forskel på en mark med får i England og en skoveng i Polen, men begge steder kan du jage råbukke af medaljestørrelse.

Måske du har en helt anden drøm. Fjerne kontinenter, høje bjerge, brusende floder, eksotisk vildt. Det kan lyde smukt, dragende og postkortagtigt, men her er du ude på en helt anden og krævende boldgade end for eksempel en bukkejagt i august i Polen. Du skal være på et langt højere niveau både fysisk, og hvad dit udstyr angår, herunder naturligvis din sigtekikkert, kikkert, dit våben og andet grej.

Nogle jægere har lysten, modet og evnerne til at arrangere deres jagtrejse selv. Andre ønsker at købe sig til den sikkerhed, der generelt ligger i at få deres rejse arrangeret fra A til Z. I dette indstik vil du finde kernen af de danske jagtrejsearrangører, som for nogles vedkommende har en menneskealders erfaring i at arrangere kvalitetsrejser. Og går der alligevel noget galt, er de alle tilknyttet Rejsegarantifonden.

Herfra er det din jagtlyst, nysgerrighed efter nye rejsemål samt pengepung, der afgør målet for din næste jagtrejse.
Knæk og bræk!

Max Steinar

Artiklerne stammer fra et tillæg til Jæger 1/2018, Jagtrejser: En verden af jagtmuligheder. Vil du også modtage Jæger 11 gange om året, kan du melde dig ind i Danmarks Jægerforbund her.

Jagtrejser: En verden af jagtmuligheder