Muflon (Ovis musimon)

Foto af: Niels Søndergaard

Kendetegn

Muflonen er et bjergfår, der er indført i Danmark som vildt til dyrehaver forskellige steder i landet. Dens vægt ligger på 40-50 kg, hvor vædderen er størst. Skulderhøjden er 80-120 cm. pelsen er ikke uldagtig som hos tamfår, men den har dog uld under de yderste dækhår. Farven varierer fra rustrød til næsten sort. Vædderen har tydelige lyse pletter på siden. Vædderen har store, bagudbøjede horn, der ikke kastes men vokser hele livet. Fårene kan have korte horn eller slet ingen.

Udbredelse og levesteder

Den danske bestand fordeler sig på nogle få mindre øer og udslip fra dyrehaver.

Føde

Muflon æder normalt græsser og urter. De kan dog også æde bark og dermed anrette skade på skovområder.