OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Ny schweisshundefører

Offentliggjort den: 26. oktober 2017

Tekst Carsten Dahl-Hansen

JERSLEV SJÆLLAND i Kalundborg Kommune er hjemsted for en ny schweisshundefører: Kim V. Andersen.

35 ansøgere søgte om at blive legitimeret schweisshundefører. Efterfølgende aflagde flere en kvalifikationstest, hvorefter otte blev udvalgt til den toårige uddannelse. De otte har dog allerede nu de nødvendige kompetencer til at foretage eftersøgninger af påskudt eller påkørt vildt, og uddannelsen skal blot gøre dem yderligere kompetente. Den eneste forskel i forhold til de færdiguddannede schweisshundeførere er, at de otte nye ikke må indstille en eftersøgning, før de har talt med en af de færdiguddannede.

– Jeg har den sidste håndfuld år gået meget på mark- og apporteringsprøver, men de er ligesom lidt kunstige – forstået på den måde, at jeg på forhånd har vidst, hvad der skulle foregå. Schweisshundearbejdet er derimod den ægte vare, hvor jeg aldrig aner, hvad jeg kommer ud til, eller hvordan forløbet bliver, siger Kim V. Andersen, som glæder sig til at komme i gang og forhåbentlig gøre mange jægere glade.

Han forventer i øvrigt flere eftersøgninger af påkørt end påskudt vildt, da der er to store meget trafikerede veje i kommunen.

Kim V. Andersen er ny schweisshundefører og klar til at rykke ud. Foto: Hanne Kronborg Andersen.