OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 21. september 2017

Flere består haglskydeprøven

Tekst Carsten Dahl-Hansen

KREDS 7 er inde i en positiv udvikling, hvad angår beståelsesprocenten til haglskydeprøverne.

Det mener Torben Clausen, kredsbestyrelsesmedlem og HB-suppleant, som har overværet haglskydeprøver nærmest overalt i kredsen. Han er også haglprøvehjælper og havde lige hjulpet til ved prøven hos DJ-Køge-Herfølge Jagtforening, da Jæger fik fat i ham. – Der var 95 deltagere, og 56 % bestod. Det er 4-5 % mere end for to år siden. Men det er ikke kun ved denne haglskydeprøve, det er gået fremad. Det er det samme billede i hele kredsen, understreger Torben Clausen.

– Der er også sket den glædelige udvikling, at våbenhåndteringen og sikkerheden er blevet meget bedre, hvilket må tilskrives en god instruktørindsats. Nu om dage dumper de fleste, fordi de ikke træffer de seks krævede lerduer ud af 18. Og så er der altså også nogle, der møder op med haglgeværer, som ikke sikrer automatisk. Dét skal aspiranterne så huske at gøre, men det glipper desværre undertiden, og så er man altså dumpet, forklarer Torben Clausen, der stortrives med tjansen som haglprøvehjælper, da han synes, det er spændende at være på pletten og mærke aspiranternes nerve og koncentration.

Og så synes han i øvrigt, at det er glædeligt, at flere og flere erfarne jægere med jagttegn går op til haglskydeprøven, selvom de ikke er tvunget til det. – Det er dejligt, så hatten af for den indstilling, siger Torben Clausen.

 

Fototekst:

Aspiranten her gik op til en haglskydeprøve på Køge-Herfølge Jagtforenings bane. Foto: Jørgen Westphael.