OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 12. august 2022

Jæger dømt for uagtsomt manddrab

Retten i Viborg har nu fældet dom i den tragiske skudulykke ved Viborg, hvor en jæger skyder og dræber sin jagtkammerat på en kronhindjagt en tidlig morgen i januar.

Tekst: Torsten Lind Søndergaard

30 dages betinget fængsel, erstatning på knap 1,8 mio. kr. til afdødes familie og konfiskering af jagtriflen.

Det blev dommen til den 66-årige mand fra Kjellerup, som i dag i retten i Viborg blev dømt for uagtsomt manddrab for at skyde og dræbe sin 57-årige jagtkammerat på en kronvildtjagt en tidlig morgen i januar.

Anklager Ulrik Panduro gik efter en dom på 60 dages fængsel, men siger til jægerforbundet:

- Jeg er fuldt ud tilfreds med domsafsigelsen og dens begrundelser, og jeg tænker ikke, at dommen skal ankes, siger Ulrik Panduro.

Den sigtedes forsvarer udtaler, at heller ikke de ønsker at anke dommen.

Den 66-årige mand fra Kjellerup er blevet dømt for overtrædelse af Straffelovens paragraf 241, som siger, at den, som uagtsomt forvolder en andens død, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder eller under særligt skærpende omstændigheder med fængsel indtil 8 år.

Retten har altså ikke fundet, at den 66-årige mands handlinger falder under kategorien ’særligt skærpende omstændigheder’:

- Der skal utroligt meget til, før noget falder ind under særligt skærpende omstændigheder, siger Ulrik Panduro til jægerforbundet.

Ulykkelig sag
Formand for Danmarks Jægerforbund Claus Lind Christensen kalder hele sagen utrolig trist og ulykkelig. Der er kun ulykkelige skæbner i den her sag, siger han:

- Det er en forfærdelig sag, som vi heldigvis ser så utroligt få af i Danmark. Jeg føler virkelig med ofret og hans familie, men også med den jæger, som fejlbedømmer situationen så fatalt, siger Claus Lind Christensen.

Jægerforbundet vil rekvirere dommen for at gå nærmere ind i selve sagens substans og præmisserne for dommen.

- Sikkerhed på jagt er en topprioritet for Danmarks Jægerforbund, og vi skal have den her sag nøje gennemgået. Men uanset hvad, så må der aldrig være tvivl om, at det ubetinget er den enkelte jægers ansvar, at sikkerheden er på plads, når der afgives skud på jagt.

Jægerforbundet har ikke yderlige kommentarer til sagen, før dommen er læst grundigt igennem.

Du kan læse mere om sagen og dommen på Viborg Stifts Folkeblad