OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Sådan bygger du en fælde

Lær at bygge din egen fælde til store rovpattedyr. Vi har lavet en instruktionsvideo, suppleret med arbejdstegninger, som du kan downloade og printe.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Danmarks Jægerforbund har oplevet stor efterspørgsel på en vejledning i hvordan man bygger en fælde. Derfor har jægerforbundets konsulent, Jesper Kjær Illemann, udarbejdet en video, som kort og godt fortæller hvordan du let bygger din egen fælde til store rovpattedyr. Vi har også udarbejdet en byggevejledning, som du kan downloade og printe.

God fornøjelse med projektet!

Kom i gang med at jage mårhund

Fælden kan f.eks. benyttes i kampen mod den invasive mårhund. Mårhunden er en invasiv art i Danmark, og vi har en international forpligtelse til at bekæmpe den og forhindre dens udbredelse til nye områder. Mårhunden kan være en trussel mod jordrugende fugle generelt, og dens kærlighed til vand og evner til at svømme gør den til en særlig trussel i vådområder, hvor vi i forvejen finder nogle at de mest sårbare arter. Mårhunden er ikke kostforagter og den æder mange forskellige slags føde, f.eks. ådsler, frøer, tudser, salamandre, snegle, biller, orme, korn, majs, æg og yngel. Selv rålam kan ende som bytte.

Danmarks Jægerforbund varetager den frivillige del af indsatsen mod mårhunden. Vi har uddannet frivillige mårhundereguleringsjægere som er specialister i at hjælpe dig i gang med at regulere mårhund. Hvis du, eller dit konsortium, gerne vil i gang med bekæmpelsen af mårhunde, kan I med fordel henvende jer til den lokale mårhundereguleringsjæger, som kan komme og holde et foredrag om love og regler, samt praktiske tips, råd og vejledning. 

Det overordnede mål for bekæmpelsen er at forhindre mårhunden i at sprede sig til Fyn, samt at engagere flest mulige jægere i indsatsen. Projektet er et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Naturstyrelsen og støttes økonomisk af Miljøstyrelsen.