OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 14. april 2021

Ledige praktikpladser til nye herregårdsjægerelever

Skal du være herregårdsjæger? Så er det nu, at jagten på den ca. tre måneder lange forpraktik skal sætte ind. Forår og sommer er travle perioder med terrænpleje, opdræt og udsætning i et jagtvæsen. Så det er nu, du har størst mulighed for at komme i lønnet forpraktik, og der er stadig ledige praktikpladser at få.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Hvis du drømmer om at arbejde professionelt med natur og jagt, så er uddannelsen som herregårdsjæger et godt udgangspunkt. Som herregårdsjæger vil du typisk blive ansat til at varetage jagt-, vildt- og naturforvaltning på en større ejendom, hvor jagtvæsenet er en vigtig driftsgren på linje med skovbrug, mv. Mange steder er du ansvarlig for opdræt og udsætning af fjervildt, anlæggelse og vedligehold af diverse biotopforbedringer, samt at planlægge og afholde større og mindre jagter.

Men før du kan begynde på uddannelsen, som starter i januar 2022, skal du have gennemført en lønnet forpraktik af minimum tre måneders varighed. Det sker hos en godkendt praktikvært, som vil sørge for at du stifter bekendtskab med arbejdet i et jagtvæsen.

Du skal selv henvende dig til praktikværkerne og ansøge om at komme i praktik, og der er stadig ledige pladser at få. Selvom du endnu ikke har fået en forpraktikplads, kan du allerede nu søge om at blive optaget på herregårdsjæger-uddannelsen. Endelig optagelse kan dog først ske, når praktikken er gennemført.

I filmen her kan du møde herregårdsjægeren Christian Juul og få et lille indblik i hans hverdag: