OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 28. oktober 2022

Stadig flere bliver medlem af jægerforbundet

Den årlige opgørelse over antal medlemmer i Danmarks Jægerforbund viser samme gode takter som sidste år - bare en tand bedre. Og så ser det ud til at jagtforeningerne har godt fat i jagttegnskursisterne.

Tekst og Foto: Jacob Munkholm Jensen

Med en fremgang på 2.367 medlemskaber bringer det samlede tal for 2022 os op på det højeste antal i årevis. Sidste år lød den positive fremgang på 945, hvilket markerede vendepunktet, hvor en nedadgående kurve endelig blev knækket. Med et samlet antal medlemskaber på 92.385 i år, er fremgangen altså mere end fordoblet siden sidste år.

Men det er ikke blot medlemskaberne, der er i vækst. Der er også kommet mange flere individuelle medlemmer til. Da en person godt kan have flere medlemskaber på én gang, svarer de 92.385 medlemskaber til i alt 75.093 individuelle medlemmer – hvilket er en medlemsfremgang på 1.789 flere personer i forhold til sidste års tal.

Flertal af kursister medlem af jagtforening

Desuden er der noget der tyder på, at jagtforeningerne rundt omkring i landet er gode til at tiltrække jagttegnskursisterne, hvoraf mange allerede er medlemmer og i fuld gang med at etablere det vigtige netværk af jagtkammerater.

- Generelt ser vi en vækst hele vejen rundt, både blandt ordinære medlemmer og ekstraordinære medlemmer. Men især blandt kursistmedlemmerne, som er kommet ind i forbundet via jagtprøven.dk. Her kan vi se, at rigtig mange af kursisterne allerede er medlem af en jagtforening - faktisk så mange som 60 pct., og det giver rigtig gode muligheder for at fastholde dem når jagttegnet er i hus, siger Karen Friis, direktør i Danmarks Jægerforbund.

Dog viser tallene for 2022 også, at jægerforbundet fortsat mister seniormedlemskaber. I 2022 er der således 7.767 seniorer mod 8.328 sidste år.

- Men det har sin naturlige forklaring i beslutningen om at låse årstallet for hvornår man er seniormedlem - her skal man nemlig senest være årgang 1948, og dem bliver der gradvist færre af, påpeger DJ-direktøren.

De største stigninger ser således ud:

  • 2.367 flere medlemskaber - mod 945 sidste år
  • 1.789 flere medlemmer (hoveder) - mod 357 sidste år
  • 2.708 flere kursister - mod 584 sidste år
  • 206 flere ordinære - mod 80 sidste år