OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 24. august 2021

Ledige pladser til jagtprøven

Jagttegnsaspiranter, som er klar til prøven, kan med fordel tilmelde sig nu. Alle prøvedistrikter har åbent for tilmelding, og der er ledige tider allerede i september.

Efter en usædvanlig prøvesæson sidste år pga. COVID-19, forløber jagtprøverne nu igen efter planen, og der er åben for tilmelding i alle landets distrikter. Dog synes mange aspiranter fortsat lidt tilbageholdende med at tilmelde sig.

Det skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside i dag.

Der er ikke længere krav om fremvisning af gyldigt coronapas ved jagt- og bueprøver, og der er i øjeblikket ledige tider allerede i september. Derfor kan det være en god ide at melde sig til så snart, man er klar til prøven, for der er ofte rift om pladserne sidst på sæsonen, og der er ingen pladsgaranti.

Aspiranterne har selv ansvaret for at tilmelde sig, og det kan man gøre så snart jagttegnskursuslæreren har registreret, at det obligatoriske jagttegnskursus er gennemført. Prøven består først af skriftlige test med 40 teori-spørgsmål. Hvis man svarer korrekt på mindst 36, har man mulighed for at gennemføre den praktiske del af prøven i umiddelbar forlængelse af den skriftlige.

I de fleste distrikter slutter prøverne ved udgangen af oktober. Kun på Sjælland er der også mulighed for at tage jagtprøve i november.