OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 10. oktober 2017

Det Grønne Museum inviterer til naturværksted i efterårsferien

Mangler du noget at spendere efterårsferien på, så er det oplagt at besøge det nye naturværksted, som Det Grønne Museum ved Auning søsætter den 14. oktober. Inden for disse rammer folder jagten og naturen sine vinger ud og favner interesserede i alle aldre.

Tekst: Christian Lang Jensen, Danmarks Jægerforbund

Det Grønne Museum har en lang og begivenhedsrig historie bag sig, som blev indledt, samme år som Eiffeltårnet stod færdigt - nemlig i 1889. Dengang var museet et landbrugsmuseum, men i 2017 fusionerede Dansk Landbrugsmuseum med det populære Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, efter at regeringen besluttede at udflytte en række statslige arbejdspladser. Det udmøntede sig i Det Grønne Museum, som i dag tilbyder de besøgende spændende udstillinger med udgangspunkt i jagten, skoven, landbruget og maden.

Oplev naturværkstedet

Netop dette fokus på natur og jagt har medvirket til, at museet i efterårsferien slår dørene op til et jagtligt festfyrværkeri centreret omkring et naturværksted, hvor besøgende har mulighed for at producere lokkefugle med et personligt særpræg, snitte en krybskyttefløjte, partere en and og meget andet.

Det handler nemlig om at aktivere alle sanser ifølge Karen Schacht, som er formidler i museets undervisningsafdeling.

- I naturværkstedet skal vi sammen med gæsterne bruge vores sanser. Vi skal have føle-, syns- og lugtesanserne i spil, når vi skal undersøge naturen.

Blot det første skridt

Dette nye tiltag er imidlertid blot Det Grønne Museums første skridt i retning af en mere fængende og moderne måde at formidle viden om jagt og natur på. Naturværkstedet bidrager med yderligere 140 m2 til det omfangsrige museum, og de nye faciliteter skal fremtidigt udgøre omdrejningspunktet for spændende og lærerige undervisningsforløb.

- Naturværkstedet bliver udgangspunkt for de fleste af vores nye undervisningsforløb, og omdrejningspunktet er skov og jagt. Vi har indrettet os med masser af træ og eksempler på dets anvendelse, udstoppede dyr, skind, kranier, stenalderredskaber, skovarbejderudstyr, stereolupper og værkstedsborde, fortæller Rasmus Amtkjær, som ligeledes er formidler i Undervisningsafdelingen.

På det Grønne Museum ved Auning håber man på en stor interesse for det nye naturværksted i efterårsferien, og på museet er man klar til at byde alle interesserede inden for i jagtens og naturens univers. 

Du kan læse mere om Det Grønne Museum og deres program i efterårsferien her