OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 16. maj 2022

Racedyst 2022

Danmarks Jægerforbunds traditionelle Racedyst afvikles i år søndag den 31. juli i henholdsvis Skive, Svendborg og Stenlille. Alle stambogsførte hunderacer er velkomne.

Tekst: Jytte Harder

Racedysten er en anerkendt apporteringsprøve, hvor alle stambogsførte hunderacer kan deltage. Hver race kan stille med et hold bestående af 3 hunde samt evt. en reserve, og der dystes om at blive ”Prøvens bedste hold” samt ”Prøvens bedste hund”.  De deltagende hunde skal på dagen gennem følgende 3 discipliner: Apportering af due, kanin samt apportering i vand, før vinderne sidst på eftermiddagen kan kåres.

Racedysten afvikles i år på følgende lokaliteter: 

  • Skive Jagtforening, Svansøvej 9, 7800 Skive v/prøveleder Anethe Karlsen, tlf. 40 35 06 33
  • Rødskebølle/Svendborg Skyttecenter, Bodøvej 22, 5700 Svendborg v/prøveleder Per T. Knudsen, tlf. 52 14 02 41
  • Stenlille Jagtforening, Plantagevej 1c, 4180 Sorø v/prøveleder Arne Nielsen, tlf. 24 69 08 19

Prøven er en lukket prøve og tilmelding kan kun ske via specialklubberne, hvortil der er udsendt invitation samt tilmeldingsblanket. Tilmelding skal være sekretariatet i hænde senest onsdag den 20. juli. Tilmeldingsgebyr er 225,- pr. deltagende hund. Prøven er anerkendt og resultaterne stambogsføres.

Så har du en super god apporterende jagthund, så kontakt snarest din specialklub for tilmelding. 

Det gældende regelsæt kan ses her.

Yderligere oplysninger vedr. prøvens afvikling kan fås ved henvendelse til de tre ovennævnte prøveledere.