Naturformidlerprisen 'Årets Krudtugle' havnede på Bornholm

Onsdag, 04. feb 2015

I weekenden afholdt Danmarks Jægerforbunds Naturformidlerkorps deres årlige seminar, som har til formål at give ny inspiration til forbundets naturformidlere. Traditionen tro blev der også uddelt 'Årets Krudtugle' til en naturformidler, der har gjort en særlig indsats for at formidle budskabet om jagt og natur i pressen. I år røg prisen til Bornholm.

Der var fokus på publikumsjagt, formidling af vildt som spise og indbyrdes inspiration, da de cirka 25 naturformidlere i Danmarks Jægerforbunds Naturformidlerkorps, afholdt deres årlige formidlerseminar i weekenden på Djursland.

Og som traditionen foreskriver, blev prisen 'Årest Krudtugle' uddelt. Prisen uddeles til en naturformidler, der har gjort en ekstra stor indsats for at få jagt og natur i medierne.

Det var sjette gang, at prisen blev uddelt, og i år gik den til Tonni Koefoed Larsen fra Bornholm - sidste års nummer to.

- Han har gjort et fantastisk stykke arbejde, og er kommet igennem i lokalmedierne på Bornholm, blandt andet på TV2 Bornholm, og så har han været meget aktiv på de sociale medier, forklarer Franz Fibiger Holmberg, naturvejleder i Danmarks Jægerforbund og koordinator af Naturformidlerkorpset, om udnævnelsen af Tonni Koefoed Larsen.

Prismodtageren selv var stolt og glad over udnævnelsen:

- Det var overraskende, at jeg fik den. Det betyder meget med anderkendelsen, så den er jeg stolt af. Folk omkring mig har ringet og sagt og tillykke. Og så synes jeg, det er sjovt, man har sendt den til Bornholm, det er jo ikke så meget, man sender til Bornholm, forklarer Tonnie Koefoed Larsen.

For ham er naturformidlingen blevet en livsstil. Han formidler jagt og natur i mange sammenhænge, for eksempel har han en klumme i Bornholms Tidende, og det er der en grund til:

- Jeg holder meget af arbejdet med naturen - og især at formidle den til børn. Jeg synes det er spændende at se dem i naturen med alt deres glæde. Børn er ærlige og har ingen bindinger - de er ikke bange for en død fasan, slutter han.

Mad og jagt

Ud over prisoverrækkelsen bød weekenden på inspiration og nytænkning for formidlerne, der tager gratis ud til skoler og institutioner og fortæller om jagt og natur.

I løbet af seminaret var der blandt andet fokus på arbejdet med publikumsjagter, hvor man inviterer ikke-jægere med på jagt, så de kan få et indtryk af, hvad det drejer sig om. For at krone arbejdet med lidt praktisk erfaring, blev der afholdt en lille publikumsjagt.

Et andet omdrejningspunkt var at få inspiration til formidlingen af vildt som spise. Her gav en dygtig kok fra Meyers Madhus rigeligt med tips til de lydhøre naturformidlere, som tager erfaringen med hjem til skoler, messer og lignende i deres lokalområder.

Vil du læse mere om naturvejledningen i regi af Danmarks Jægerforbund kan du gøre det her på siden.

Du kan også finde din nærmeste naturformidler her, som med glæde vil dukke op og fortælle om alt det fantastiske ved jagt og natur.

Kenneth Sletten Christensen