Vildtdolmere

Kål og hakket vildtkød er slet ikke nogen dårlig kombination - her som kåldolmere med fyld af en lækker rørt vildtfars iblandet ris. Hvidkålen kan skiftes ud med spidskål eller savoykål alt efter årstiden. Et godt råd er: Lav rigeligt, da de smager pragtfuldt!

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 1 lille hvidkålshoved 600 g hakket vildtkød 400 g hakket gris 1 dl ris 2-3 fed hvidløg 1 spsk. paprika ½ tsk. cayennepeber
2 tsk. salt og passende mængde peber 1 æg 2½ dl tomatpure 1 l suppe eller grønsagsbouillon 2-3 kviste timian Evt. nogle vildtben Kødsnor

Fremgangsmåde:

  1. Det hakkede kød røres med rå ris, salt og peber, paprika, cayennepeber, hakket/presset hvidløg og ægget. Steg eventuelt en lille frikadelle af farsen for at se, om den er krydret tilpas.
  2. Skyl hvidkålshovedet, og kog det i ca. 15 minutter (er din gryde ikke stor nok, så vender du kålhovedet indimellem).
  3. Skær bladene fri rundt om stokken, og pil eller rul dem forsigtigt af, uden de går i stykker.
  4. Form farsen i små, ovale, lige store klatter, og rul dem enkeltvis ind i bladene. Er stilken for grov på bladene, skæres den væk inden. Vil man være helt sikker på, at de små hvidkålspakker holder sammen, kan man binde et stykke kødsnor omkring.
  5. Læg dolmerne tæt og stablet i bunden af en passende gryde. Kom eventuelt nogle få vildtben i bunden for rigtig at give retten saft og kraft. Lun suppen, rør den med tomatpuréen og hæld det over dolmerne. Suppen skal helst akkurat dække dolmerne.
  6. Kog nu hele herligheden i 1½-2 timer under låg ved svag varme.

Servering:

Vildtdolmerne serveres med suppen eller suppen jævnes til passende tykkelse og serveres som en lækker sauce. Servér retten med kogte kartofler eller groft brød. En god rødvin eller en iskold
øl passer perfekt til retten.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken