Sprøde ruller med vildt og basilikum

Antal personer: 4 prs.
300 g dyrefilet eller dyremørbrad 100 g bønnespirer 4 kviste frisk basilikum 4 kviste frisk mynte 1/2 tsk. groft salt 12 plader forårsrulledej (ca. 21,5 x 21,5 cm). Filodej kan også anvendes, men så skal der bruges 3-4 lag dej. 1 æggehvide
1½ dl majsolie - Sauce: 2 dl sød chilisauce 2 dl yoghurt Pynt: friske mynteblade

Fremgangsmåde:

  1. Skær kødet i strimler. Bland det med spirer, plukkede urter, og krydr med salt.
  2. Læg dejen med en spids ned mod dig selv.
  3. Læg en ca. 10 cm stribe af fyldet på midten af dejen, og pensl kanten med æggehvide.
  4. Tag dejen med spidsen ned mod dig selv, og læg den hen over fyldet.
  5. Fold derefter de to spidser af dejen ude i siderne ind mod midten.
  6. Rul rullen stramt sammen som en cigar, der er ca. 12 cm lang og 2 cm bred – gentag med resten af rullerne.
  7. Dybsteg rullerne i varm olie i 2-3 min, og læg rullerne på fedtsugende papir.

Servering:

Server de sprøde ruller straks med lidt sprød salat, sød chilisauce og yoghurt.


Tip:

Forårsrulledej kan i dag købes hos de fleste købmænd eller i supermarkeder. Ofte står det på pakken, hvordan de skal foldes.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken