Små hvidløgslækkerier med chili - nemt og lækkert på to måder

Små hvidløgslækkerier med chili, serveret med danske spidskål og små nye gulerødder.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 8 skiver (ca. ½ cm tykke , 100 g pr. stk.) mørt kød fra dyrekølle 8 fed hvidløg 1 bundt persille Lidt mild, rød chili (kan udelades)
8 cocktailpinde Salt og peber ---------------- Til grydestegning: Lidt mel, olie, grøntsagsbouillon, tomatpuré og fløde

Fremgangsmåde:

  1. Læg de otte skiver kød ud på bordet. Skyl og hak persillen og pil hvidløgsfeddene. Læg et fed hvidløg på hvert kødstykke, og fordel den hakkede persille på kødskiverne.
    Som et ekstra pift kan man komme friskhakket rød chili på hvert stykke.
  2. Rul hver skive rundt om fyldet, og pres en cocktailpind igennem, så rullen holdes lukket.

Tilberedning 1:

Hvidløgsrullerne lægges på en varm grill eller grillpande. Krydres med salt og peber, og grilles tre-fire minutter på hver side.

Tilberedning 2:

Hvidløgsrullerne krydres med salt og peber, vendes i mel og brunes i lidt hed olie i en stegegryde. Tilsæt bouillon, så det dækker kødet. Kom låg på, og lad det simre i gryde, til kødet er mørt, det vil sige ca. 45 minutter. Kødet tages op, og skyen jævnes med lidt maizena, smages til med fløde, tomatpuré, salt og peber.

Servering:

Når kødet er tilberedt, fjernes pindene. Den grydestegte ret serveres med årstidens grønsager, sauce og kartoffelmos. Den grillede ret serveres eventuelt med salat, koldt smør og kartofler efter ønske.

Velbekomme!

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken