Hjortegryde med bønner

Antal personer: 4 prs.
800 g hjortekød 1 dl tørrede bønner (brune, røde eller hvide) 2 løg (gerne rødløg 250 g letsaltet flæsk
Olie til stegning Salt og peber 1-11/2 l grønsagsbouillon Lidt maizena til jævning

Fremgangsmåde:

  1. Læg bønnerne i blød i koldt vand i mindst 10 timer.
  2. Skær kødet i ca. 2 cm store terninger, hak løget, og skær flæsket i skiver, som deles i strimler.
  3. Brun kødet lidt ad gangen i olie. Tag det op, og drys det med salt og peber. Brun flæsket og løget.
  4. Læg kødet i gryden sammen med flæsk, løg og bønner. Hæld bouillonen i.
  5. Kog op, og skum det af jævnligt. Lad retten koge i 50-60 minutter, eller til kødet er godt mørt.
  6. Jævn eventuelt skyen med lidt maizena.

Servering:

Retten serveres med kogte kartofler eller kartoffelmos, gerne med lidt surt og sødt. Kød fra alt hjortevildt kan anvendes til denne ret. Brug gerne kød fra hals, bov eller bryst.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken