Hakkedrenge af råbuk - fyldt med små overraskelser

FYLDTE HAKKEBØFFER GIVER et ekstra pift af saft og smag til kødet og giver mulighed for, at man kan sætte sit helt specielle præg på retten. Dermed ment, at fyldet er helt op til den enkelte, det kunne for eksempel være en krydret kartoffelmos, kogte, krydrede ris, fetaost og hakkede oliven, jalapenos og revet ost, kogte skinkestrimler og revet ost. Her i opskriften er der brugt flødeost rørt med urter og chili. Ja, mulighederne er uendelige … prøv selv!

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 600 g hakket vildtkød Bacon i skiver Lidt olie til stegningen Salt og peber ---------------- Fyld til bøfferne: 4 tsk. flødeost naturel
Finthakket rød peberfrugt Evt. lidt finthakket rød chili ---------------- Tilbehør: Mixed salat Stegte tomater Nye kartofler med kryddersmør eller kartoffelsalat

Fremgangsmåde:

  1. Form hakkekødet til fire lige store bøffer, lav en fordybning i hver hakkebøf med en finger, så der er plads til fyldet.
  2. Kom fyldet i, og luk med kødet henover. Pres bøfferne med hænderne, så de bliver faste, og form dem, så fyldet ligger i midten af bøffen.
  3. Læg et stykke bacon omkring hver bøf og tryk dem godt, så baconen sidder fast.
  4. Steg bøfferne i hed olie på en stegepande, eller pensl dem med lidt olie og steg dem på grillen. Brun dem ved høj varme i ca. et minut på hver side, og steg dem færdig ved middelvarme i 8-10 minutter, hvor de vendes jævnligt med en palet.
  5. Der må ikke stikkes eller klemmes på kødet, da saft og fyld skal forblive i bøfferne. Under stegning krydres de med salt og peber.

Servering:

De varme, fyldte hakkebøffer serveres med mixed salat, nye kartofler med kryddersmør eller en kold kartoffelsalat.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken