Grillede retter af hakket vildtkød - Mozzarella i vildtfars

Mozzarellakugler indpakket i vildtfars er en lille lækker ting, der kan bruges som snack, tapas, forret eller stegeret, eventuelt med en lækker salat til. Her i opskriften er der brugt bacon, hvilket giver en god kombination sammen med osten og vildtfarsen.

Ingredienser: 300 g hakket vildtkød 1 æg 1 spsk. rasp 1½ tsk. allroundkrydderi fra Santa Maria
Lidt salt og peber 1 pose minimozzarellakugler Bacon i skiver Små tandstikkere af træ

Farsen foldes om mozzarellakuglerne og omvikles med bacon, som fastholdes med tandstikkere.

Fremgangsmåde:

  1. Rør farsen med æg og rasp, tilsæt allroundkrydderi, salt og peber.
  2. Tag en lille klump fars, og mas en lille flad bøf ud af den. Læg en mozzarellakugle i den, og vikl farsen omkring osten, så den danner en kugle lidt mindre end en golfbold.
  3. Vikl dernæst en halv skive bacon omkring, og stik en pind igennem, så det holder sammen.
  4. Fortsæt, indtil der ikke er mere fars og mozzarella.
  5. Er der yderligere fars, kan den anvendes til vildtfrikadeller.
  6. Læg kuglerne på en varm grill, og steg dem, til baconen er godt sprød.
  7. Tag en kugle, og tjek, om kødet er gennemstegt, ellers steges kuglerne selvfølgelig lidt længere tid ved svag varme.

Servering:

Server dem rygende varme, gerne med lidt salat og en dip til. Sidstnævnte kunne være en cremefraichedressing eller en sød chilisauce.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken