Dyrehjerter i hot red curry sauce

Hvorfor ikke springe ud i noget anderledes og lidt utraditionelt? I det her tilfælde en thai-inspireret ret, hvor vi kan anvende nogle af årstidens friske grønsager og ovenikøbet anvende noget af det ellers ofte oversete, nemlig indmad. I det her tilfælde hjerter fra råvildt, kronvildt eller dåvildt. Hjerterne smager fremragende, når blot de er tilberedt tilstrækkelig, altså så de er stegt møre og lækre. Andet kød fra vores vildt, skåret i strimler, kan også bruges i denne ret, blot skal stegetiden tilpasses, så kødet selvfølgelig bliver mørt.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: Ca. 600 g hjerter Lidt raps - eller solsikkeolie 1 løg 2 fed hvidløg 1 lille stykke frisk ingefær 1 stk. citrongræs 3-4 spsk. rød karrypasta 5 dl vand ½ grønsagsbouillonterning
1 dåse kokosmælk 2-4 spsk. fiskesauce 1 rød peberfrugt 2 gulerødder 4 forårsløg 250 g østershatte eller champignong Lidt citronsaft Lidt sukker Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at klargøre hjerterne ved at udvande dem godt i koldt vand. Skær dem igennem, og rens dem indvendigt for blod, sener og lignende. Tør dem derefter godt med køkkenrulle.
  2. Skær hjerterne i strimler på ca. 1 x 1 x 4 cm.
  3. Rengør grønsagerne. Løg og ingefær hakkes fint, peberfrugt skæres i strimler, svampe skæres i kvarte, gulerødderne flækkes på langs og skæres i skrå skiver, og forårsløgene skæres ligeledes på skrå (gem lidt af toppen fra forårsløgene til pynt). Citrongræsstykket bankes med en kniv, så det flækker, og skæres i 2-3 stykker, da det blot skal koges med og afgive smag til retten.
  4. Opvarm olien i en gryde eller i en wok, og brun hjertestrimlerne af deri. Tilsæt det hakkede løg og svits det, uden det tager farve.
  5. Tilsæt hvidløg, ingefær og karrypasta, og svits det med igen, uden det tager farve.
  6. Tilsæt kokosmælk, vand, bouillon og citrongræs. Lad herefter retten simre 1 time under låg, eller til kødet fra hjerterne er mørt. Er det ikke, så lad det simre lidt længere.
  7. Tilsæt nu svampe og gulerod, og lad det simre med i 8-10 minutter, inden peberfrugt og forårsløg tilsættes. Sidstnævnte simrer med 3-4 minutter.
  8. Smag retten til med salt og peber, citronsaft, fiskesovs og lidt sukker.

Servering:

Server retten rygende varm pyntet med lidt af den grønne top fra forårsløgene. Server retten med kogte ris.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken