Bruschetta med røget dyrekød og agurkerelish

ET godt vildt alternativ til en ret på f.eks. julefrokostbordet

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: Skiver af røget dyrekølle 1 flute Lidt olivenolie 2 tomater Revet ost Friske basilikumblade ----------------
Agurkerelish: ½ dl lys eddike ½ dl vand 1 spsk. sukker Salt og peber 1 tsk. maizena 1 løg 1 stor agurk

Fremgangsmåde:

Agurkerelish:

  1. Pil og hak løget fint, mens sukker, salt og peber bringes i kog i eddiken i en passende gryde.
  2. Rør maizenaen ud i vandet, og rør det i den varme eddike. Kog lagen i et par minutter, tag gryden væk fra varmen, og tilsæt de hakkede løg. Lad det herefter stå og køle helt ned.
  3. Flæk agurken på langs, og fjern alle kernerne. Hak agurken helt fint eller skær den i fine små tern. Vend den hakkede agurk i lagen, og smag til med salt.

Bruschetta:

  1. Skær fluten i 1 ½ cm tykke skiver, og pensl skiverne med olivenolie, sæt dem i ovnen på bagepapir ved 200 grader i fem minutter.
  2. Tag dem ud, og kom en tomatskive og en tsk. agurkerelish oven på hver. Kom rigeligt revet ost oven på og øverst en kvart skive røget dyrekølle.
  3. Gratinér dem herefter i ovnen i ca. seks minutter ved 200 grader. 

Servering:

Pynt med friske basilikumblade, og de er klar til servering. Serveres rygende varme.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken