Vinmarinerede smådykkere

Antal personer: 4 prs.
1/2-1 dykand pr. person – afhængig af størrelse Salt og peber 2 spsk. smør eller margarine 3-4 dl marinade - Marinade: 1 løg 1 gulerod 8 dl rødvin 1 spsk. peberkorn 1 spsk. knust enebær
1 laurbærblad 3 spsk. olie - Sauce: Hvedemel Smør Stegesky Kaffefløde Ribsgelé Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Klargør fuglene, og læg dem i en kraftig pose. Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.
  2. Hæld marinaden ned til fuglene. Luk posen grundigt, og stil den i køleskabet 3-4 timer. Vend posen et par gange undervejs.
  3. Tag fuglene op, og tør dem af med køkkenrulle. Varm smør eller margarine i en stegegryde, kom fuglene i, og brun
    dem godt. Salt dem let, og spæd med marinaden, så det næsten dækker. Lad dem småstege under låg, til de er møre, ca. 1 1/2 time, og spæd eventuelt undervejs med mere marinade. Tag dem op, og lad dem hvile under folie.

Sauce:

Smelt lidt smør, og tilsæt mel. Kog stegeskyen op, og jævn den med smørbollen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgelé.

Servering:

Fuglene halveres og serveres med hvide kartofler og saucen til. Gerne med let kogte rodfrugter og tyttebær.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Viltdkokken