Vildt på grillen - Marinerede krikænder "en crapaudine"

SKAL DENNE OPSKRIFT blive en succes, skal der helst bruges unge plukkede fugle. Opskriften kan ligeledes anvendes til andet fuglevildt.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 4-6 fugle 1½ dl olie 3 spsk. appelsinsaft 1 spsk. frisk hakket rosmarin
Evt. lidt frisk hakket rød chili 1 tsk. knuste peberkorn Salt Lange metalspyd

Skær eller klip rygbenet væk, og tryk fuglen flad.

Fremgangsmåde:

  1. Fuglene klargøres "en crapaudine", det vil sige, at fuglene lægges på brystet, og rygbenet skæres eller klippes af med en fjerkræsaks, hvorefter fuglene trykkes flade.
  2. Pisk olien med appelsinsaft, rosmarin, chili og knuste peberkorn.
  3. Læg fuglene på en tallerken. Hæld marinaden over, og pensl fuglene godt hermed. Lad dem marinere i køleskabet i en-to timer, hvor de vendes af og til.
  4. Lad marinaden løbe af, og sæt fuglene på spyd. Der skal bruges 2 spyd til hver fugl. Stik spyddet ind gennem lårbenet og ud gennem skulderleddet. Det andet spyd sættes i modsat, så spyddene krydser hinanden. Fuglene kan med fordel ombindes med et stykke bacon, inden spyddene sættes i.
  5. Drys fuglene med lidt salt, og grill dem derefter på begge sider i direkte varme, i alt seks-otte minutter til de er flot gyldne. Vend dem, og brun på den anden side. Træk dem under tilberedningen til indirekte varme, hvis de bliver for mørke. Fuglene må gerne være rosa og saftige i midten. Ønskes de gennemstegt, skal kernetemperaturen op på ca. 75 grader.

Servering:

Server de grillede fugle meget varme med hvidløgssmør og nye kartofler. Til retten serveres en lækker salat gerne med lidt melon.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken