Risotto med fasan, grønne asparges og svampe

Risotto er en populær italiensk ret, som med tiden er blevet mere og mere populær i Danmark. I Italien spises risotto som forret eller oftest som tilbehør til kødretter. Her i landet bruges den typisk som hovedret eller som tilbehør til en hovedret. Basisingredienserne er risotto-ris, som simrer møre i vin, fond eller bouillon eller i en kombination af førnævnte. Hvad angår tilbehøret til risene, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Så hvorfor ikke kombinere denne ret med vildt? Til denne opskrift er der brugt fasanbrystkød, som passer godt sammen med risene, ligeledes er det jo oplagt på denne årstid at få brugt de sidste fasaner, man har i fryseren.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: Fasan- og svampefyld: 4 stk. fasanbryst uden ben 400 g blandede svampe ½ dl frisk parmesan, revet eller i flager 3 spsk. fløde 1 dl frisk hakket persille Salt og peber Evt. 1 bundt grønne asparges
Evt. 125 g bacon i tynde skiver eller i tern ----------------- Risotto: 4 dl risottoris 1 stort løg 2 spsk. smør 1 l grønsagsbouillon Salt og peber

Fremgangsmåde:

Risotto:

  1. Pil, og hak løget fint, svits det i smørret i en gryde, uden det tager farve. Tilsæt risottorisene, og lad dem svitse med i 5-10 sekunder.
  2. Tilsæt risene en suppeskefuld kogende grønsagsbouillon ad gangen. Lad risene koge, og rør, til al væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte bouillon, efterhånden som væsken bliver opsuget af risene. Rør i risene med jævne mellemrum, så de ikke brænder på. Kog dem i alt ca. 25 minutter. Lad være med at tilsætte al bouillonen, hvis man ikke føler, det er nødvendigt.
  3. Rør til sidst risottoen med halvdelen af svampene, parmesanosten og fløden. Smag omhyggeligt til med salt og peber.

Fasan-, asparges- og svampefyld:

  1. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Steg dem i lidt smør på en hed stegepande, og krydr dem med salt og peber. Tag dem af varmen, og stil dem til side.
  2. Brun fasanbrystkødet på en stegepande, til det har en flot gylden farve. Skru ned for varmen, og steg kødet yderligere ca. 5 minutter på hver side. Kødet krydres ligeledes med salt og peber.
  3. Skær, eller bræk den træede ende af de grønne asparges, og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Kog aspargesstykkerne i letsaltet vand i ca. 3-4 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål. Hold dem varme under et klæde.

Servering:

Skær fasankødet i tynde skiver. Anret risottoen på fire varme tallerkener. Fordel resten af svampene ovenpå, og drys ligeledes aspargesene over retten. Det skiveskårne fasankød fordeles ovenpå, og retten drysses med hakket persille. Yderligere parmesan kan kommes ovenpå eller serveres i en skål ved siden af. Sprødstegt bacon smager ligeledes pragtfuldt oven på retten. Der kan eventuelt serveres brød til retten.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken