Pebermarinerede, grillede agerhøns „en crapaudine“

At grille har ofte været signalet til hyggeligt samvær en sommeraften i skønt vejr, hvor man slapper af og nyder maden i det fri med familie og venner. I dag har mange en lukket grill, en kuglegrill, så det at grille er ikke længere noget, der kun hører sommeren til. Med den lukkede kuglegrill kan man grille året rundt i al slags vejr. Kuglegrillen har ikke blot forlænget grillsæsonen væsentligt, men har også åbnet for nye muligheder, der inddrager adskillige andre kulinariske traditioner med mange nye og spændende ingredienser, f.eks. vildt. Vildt bliver nemlig fremragende, hvis det er tilberedt korrekt i grillen – altså skånsomt og med nænsom hånd, så det beholder saft og smag.

Antal personer: 4 prs.
4-6 fugle Lange spyd
Marinade: 1 1/2 dl olie 3 spskf. citronsaft 1 tskf. knuste peberkorn 1 tskf. tørret rød peber Salt

Skal denne ret blive en succes, bør man anvende absolut unge, plukkede fugle. Opskriften kan også bruges til unge duer.


Fremgangsmåde:

  1. Klargør fuglene „en crapaudine“, det vil sige, at fuglene flækkes og sættes på spid, så de ligger fladt.
  2. Pisk olien med citronsaft, knuste peberkorn og tørret rød peber.
  3. Læg fuglene på en tallerken. Hæld marinaden over og pensl fuglene godt. Mariner dem i køleskabet i 3 timer og vend dem af og til.
  4. Drys fuglene med lidt salt, og grill dem derefter på direkte varme i 6-8 minutter, til de er brune og en anelse brændte. Vend dem og brun dem på den anden side. Hvis de bliver for mørke, trækkes de over til indirekte varme. Fuglene må gerne være rosa og saftige i midten. Ønskes de gennemstegt, skal kernetemperaturen op på ca. 75° C.

Servering:

Server de grillede fugle meget varme med persillesmør og nye eller stegte kartofler. Dertil en lækker salat, gerne blandet med lidt frisk ananas og kiwi.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken