Hvidløgsfugle i egen fars

SÅ ER DET TID til at få tømt fryseren for efterårets fugle og få lavet lidt spændende af dem! Til denne ret anvendes brystkødet uden ben, og kødet fra lårene skæres/pilles af benene og anvendes til fars. Synes man ikke, der er kød nok fra lårene, bruges blot kødet fra en ekstra fugl.

Antal personer: 4 prs.
2-4 fasaner, snepper eller agerhøns Lidt finthakket kruspersille 2 fed finthakket hvidløg Lidt olie Salt og peber Rasp
---------------- Fars: Lårkødet fra fuglene 1 æggehvide Lidt piskefløde Lidt salt og peber

Fremgangsmåde:

Klargøring af fuglene:

  1. Lårene skæres af fuglene, og kødet skæres af benene på lårene. Sørg for, at der ikke er sener i kødet.
  2. Brystkødet skæres ligeledes fri af brystbenet. Soigner kødet, så det er helt rent for blodige steder og små sener. Skrogene kan eventuelt anvendes til fond.

Farsen:

  1. Lårkødet fra fuglene blendes i en foodprocessor. Først køres farsen sej med lidt salt, lidt peber tilsættes, og derefter blendes farsen med æggehvide, til den har en glat konsistens.
  2. Til sidst blendes farsen med fløden lidt ad gangen, til en passende konsistens er nået. Er farsen for tynd, kan der røres lidt rasp i den. Den stilles på køl, til brystkødet er klart.

Brystkødet:

  1. Brystkødet brunes ganske kort på en hed pande i lidt olie sammen med finthakket hvidløg. Det tages af panden, krydres med salt og peber, hvorefter det vendes i eller drysses med den hakkede persille.

Selve retten:

  1. Tag et stykke køkkenfilm, og smør det med ganske lidt olie, så farsen nemmere slipper. Smør farsen derpå i en bredde, så den kan nå rundt om brystkødet. Læg kødet på farsen, og pak den omkring kødet med filmen yderst, så det danner en lille pølse i en tarm af film. Rul den stramt, og bind køkkenfilmen i enderne, så der ikke kan trænge vand ind.
  2. Kog denne lille pølse i ca. fem minutter. Tag den herefter op, og afkøl den lidt. Filmen kan nu fjernes.
  3. Pølsen rulles nu i rasp og pandesteges i rigeligt smør (vendes ofte), til den har en kernetemperatur på ca. 75 grader. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt og peber.

Servering:

De små tilberedte ruller skæres i tykke skiver, som anrettes på højkant. De serveres med kartofler – eller som her med frisk pasta og kogte eller stegte grønsager. Retten her er pyntet med kerner fra granatæbler. Som alternativ til grønsagerne kan der serveres en salat til. Lidt krydder- eller hvidløgssmør går fint til i stedet for sauce.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken