Gråand med bagte urter, svampe og pebersauce

Unge vildænder er mest velegnede til denne ret.

Antal personer: 4 prs.
2 ænder (a 550-850 g) 1 løg 1/2 porre 2 stilke blegselleri 2 gulerødder 1/2 skrællet knoldselleri 2-3 skrællede bagekartofler 4-5 stilke frisk timian Olie til stegning Salt og peber
Sauce: 2 1/2 dl grønsagsbouillon 2 1/2 dl fløde 2 1/2 dl cremefraiche, 18 % 1-2 tsk. sennep 1 tsk. syltede grønne peberkorn 1 spsk. sojasauce - Garniture: Blandede svampe

Fremgangsmåde:

  1. Rengør og klargør ænderne.
  2. Varm lidt olie på en pande, og brun ænderne godt på alle sider.
  3. Rengør løg, porre, blegselleri, gulerødder, knoldselleri og kartofler. Skær dem i passende grove stykker og vend dem i lidt olie, salt og peber med nogle stilke frisk timian.
  4. Læg det hele i en smurt bradepande og læg ænderne ovenpå. Krydr gråænderne, og bag det i en varm ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
  5. Sluk for ovnen, og lad det hele hvile 10 minutter inden servering.


Sauce:

Hæld eventuel væde fra bradepanden i en gryde. Tilsæt bouillon, fløde og peber korn, lad det koge fem minutter, og tilsæt cremefraichen. Varm det igennem, og smag til med sennep og soja.


Servering:

Parter gråænderne og server med de bagte urter, grønsager, smørstegte svampe og saucen.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken