Fasan med krydderurtesauce

At grille har ofte været signalet til hyggeligt samvær en sommeraften i skønt vejr, hvor man slapper af og nyder maden i det fri med familie og venner. I dag har mange en lukket grill, en kuglegrill, så det at grille er ikke længere noget, der kun hører sommeren til. Med den lukkede kuglegrill kan man grille året rundt i al slags vejr. Kuglegrillen har ikke blot forlænget grillsæsonen væsentligt, men har også åbnet for nye muligheder, der inddrager adskillige andre kulinariske traditioner med mange nye og spændende ingredienser, f.eks. vildt. Vildt bliver nemlig fremragende, hvis det er tilberedt korrekt i grillen – altså skånsomt og med nænsom hånd, så det beholder saft og smag.

Antal personer: 4 prs.
2 store, flotte, plukkede fasaner Salt og hvidløgspeber - Sesamkartofler: 800 g små kartofler 2 spskf. olie Groft salt 4 spskf. sesam
Krydderurtesauce: 1/2 l cremefraiche 18 % 4 spskf. finthakkede krydderurter: kruspersille, mynte, basilikum, dild eller andet Fintrevet skal af 1/2 citron 2 tskf. akaciehonning 1 spskf. citronsaft Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Klargør fasanerne. Rens dem grundigt, skyl godt og tør med køkkenrulle. Krydr grundigt med salt og hvidløgspeber.
  2. Varm kullene op, fordel dem til indirekte grilning og stil en foliebakke nederst i kuglegrillen.
  3. Læg grillristen på, læg fasanerne over foliebakken og læg låg på grillen. Sørg for at alle spjæld er åbne. Lad fasanerne stå i 1 time, eller til de er gennemstegt (temperatur ved benene mindst 75° C).

Krydderurtesauce:

Rør ingredienserne til den kolde sauce sammen og smag den til.

Sesamkartofler:

Skrub kartoflerne rene og vend dem i olie, groft salt og sesamfrø. Læg dem i en foliebakke, og lad dem stå i grillen under låg i 45 minutter, til de er møre. Får de for meget varme, så dæk dem eventuelt med stanniol.

Servering:

Parter og anret fasanerne, server med kartoffelspyddene og krydderurtesaucen, gerne med en lækker salat til.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken