Edderfuglebrystfileter med brændevin og picklessauce

De, som påstår, at edderfugle smager af tran, har ikke smagt denne ret. Retten er hurtig at lave, og smagen er pikant og syrligt/sød pga. den cremede pickles.

Antal personer: 4 prs.
2-4 stk. edderfuglebrystfileter 2-4 spsk snaps friske salvieblade 2 bægre pickles
2 dl. olivenolie 2-3 stilke blegselleri salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Blegsellerien skylles og skæres i tynde skiver.
  2. Puds brystfileterne af for de små sener, og dup kødet tørt med køkkenrulle.
  3. Brystfileterne lægges på den flade side på skærebrættet. Læg en hånd oven på hver, og skær ind fra siden, så der kommer fire tynde skiver af hvert stykke. Bank dem lidt ud.
  4. Skær salviebladene i strimler, og bland dem med snaps og olie. Mariner kødet heri i ca. en halv time.
  5. Steg herefter kødet hurtigt på en tør, brandvarm pande. Stegetiden er svær at angive tidsmæssigt, da det afhænger lidt af tykkelsen på kødet, men ca. et til halvandet minut på hver side. Kødet må gerne være rosa indeni. Husk at krydre med salt og peber.
  6. Kødet tages af panden, og blegsellerien svitses i lidt af marinaden uden at tage farve. Herefter kommes pickles på panden og varmes igennem. Pickles er forholdsvis stærke i smagen, og konsistensen er tyk, så der kan med fordel spædes op med lidt vand.

Servering:

Edderfuglekødet serveres med den varme picklessauce – gerne sammen med brasede kartofler og groft rugbrød. Pynt eventuelt med bredbladet persille. En øl og en dram passer godt til denne ret.


Tip:
Alle typer vildandebryst kan anvendes til denne ret. Kan frisk salvie ikke skaffes, så prøv blot med andre typer krydderurter. Det gør det blot mere spændende at finde frem til en helt egen smagsfavorit.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken