Wok af vildtlever

Denne opskrift er lavet på den nemme måde. Det vil sige, at frem for at købe et hav af forskellige grønsager og svampe er her brugt en wokblanding, som kan købes frossen hos købmænd og supermarkeder. Der findes mange forskellige blandinger, så prøv dig frem. Retten kan laves med lever fra hjortevildt, men den er fremragende tilberedt med fuglelever og eventuelt fuglehjerter. Sidstnævnte bør dog koges 15 minutter inden, da tilberedningstiden her er længere end ved lever. Til tilberedning af wokretter er en wokgryde at foretrække. Alternativet er en pande med høj kant.

Antal personer: 4 prs.
Ca. 400 g vildtlever 1 pose grønsagswokblanding Mel Sesamfrø Pinjekerner
1-2 spsk. kinesisk soja Lidt olie Salt og peber Eventuelt ris eller pasta

Fremgangsmåde:

  1. Indmaden klargøres, og skæres i tynde strimler. Anvendes fuglehjerter, halveres de blot. Det kommes i en pose med lidt mel, sesamfrø, salt og peber.
  2. Olien varmes, og indmaden vendes i, og steges til det bliver gyldent, hvorefter det tages op med en hulske.
  3. Wokblandingen steges nu af i hed olie. Når grønsagerne er varme, lækre og stadig sprøde, vendes indmaden i sammen med lidt pinjekerner.
  4. Det hele steges ved god varme i 2-3 minutter.
  5. Retten smages til med soja, salt og peber.


Servering:

Ris vil være naturligt som tilbehør til wokretter, men kogte nudler eller pasta passer også fint til retten. Kogte nudler kan vendes i retten sammen med grønsagerne. Risene serveres i en skål ved siden af og pyntes eventuelt med et drys paprika. Selve retten pyntes med lidt krydderurter og kan fint serveres i wokken.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken