Vildtdeller

Vildtdeller på en spændende måde.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 500 g vildtfars 300 g mosede kogte kartofler 3 spsk. rasp 1 æg 1 lille bundt purløg, finthakket 1-2 fed hvidløg 1½ tsk. salt Friskkværnet peber
Smør og olie til stegning 2 pakker serranoskinke (eller anden røget skinke) ---------------- Tomatsauce: 1 dåse flåede hakkede tomater ½ grønsagsbouillonterning ½ håndfuld friske basilikumblade Friskkværnet peber og salt

Fremgangsmåde:

  1. Bland det hakkede vildtkød med æg, mosede kogte kartofler, hakket purløg, presset hvidløg, rasp, salt og peber. Lad farsen trække 30 minutter i køleskabet, så bliver den mere fast og nemmere at forme.
  2. Form farsen til små, aflange frikadeller. Del hver skive røget skinke i tre, og rul en tredjedel skive skinke om hver frikadelle.
  3. Lad smørret og olien blive gylden i en stegepande, og brun frikadellerne cirka et minut på de fire sider, så de steges cirka fire minutter i alt. Steg herefter frikadellerne ved svag varme i cirka 8-10 minutter. Tag frikadellerne op, og hold dem varme.

Tomatsauce:

Kog alle ingredienser ved svag varme i 8-10 minutter, og smag saucen til med salt og peber.

Servering:

Serveres med tomatsaucen og en lækker salat, gerne med ris eller frisk pasta og flutes. Retten pyntes med friske krydderurter.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken