Vildt på termoflaske

PÅ EN RÅKOLD efterårs- eller vinterdag kan en kop med vildtsuppe gøre underværker for krop og sjæl – den både luner og mætter. Er man flere om at dele en termokande med suppe, er det på sådan en dag fortræffeligt blot at servere supper i en plastickop. Hermed opskriften på en god, kraftig suppe - hurtigt lavet. Til denne ret kan bruges både hakket vildtkød eller vildt kød skåret i små tern. Ved sidstnævnte skal kødet koges godt mørt i suppen.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 300 g hakket vildtkød - kan laves af kød fra fuglevildt eller hårvildt 1 løg 2 fed hvidløg 1/4 knoldselleri 1 gulerod 1 rød peber 1/4 rød chili
3-4 rå kartofler Ca. 2 tsk. paprika 1/2 tsk. kommen 2 spsk. tomatpuré 1 dåse hakkede tomater 1 l grønsagsbouillon Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Pil løg og hvidløg, og hak det meget fint med en kniv. Skær peberfrugt og chili i meget små tern. Selleri, gulerod og kartofler skæres ligeledes i små tern.
  2. Brun kødet af i olie i en passende gryde ved kraftig varme sammen med løg, hvidløg, peberfrugt, chili, selleri, gulerødder og kartofler.
  3. Krydr med paprika og kommen. Tilsæt tomatpuré, kog det igennem under omrøring. Kom tomater og bouillon i gryden.
  4. Lad herefter suppen koge 25-30 minutter, og smag den til med salt og peber.

Servering:

Suppen er fremragende til at medbringe på termoflaske i naturen eller selvfølgelig til at servere den hjemme. Serveres den i hjemmet, giver det suppen et godt pift at komme en skefuld creme fraiche ned oven i den anrettede suppe. Lyst brød går godt til suppen.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken