Tournedos af hakket vildtkød

Hakkebøffer af vildtkød er hverdagsmad i den lidt højere klasse. I opskriften her er bøfferne formet som tournedoser og ombundet med bacon; dét giver lidt mere højde og holder bedre på saften. Retten kan anvendes til både hverdag og fest. Garnituren – eller tilbehøret, som mange kalder det – behøver selvfølgelig ikke at være den, der er brugt her. Den kan varieres med alt lige fra salat til nye, spæde, letkogte grønsager.

Antal personer: 4 prs.
Ca. 500 g hakket vildtkød Ca. 300 g hakket svinekød 1 æg 1 spskf. kartoffelmel 1/2 tskf. paprika
8 skiver bacon Smør til stegning Kødsnor

Farsen:
Til farsen kan anvendes kød fra skank, bove, hals, side og selvfølgelig afpuds fra kølle og ryg fra råvildt, kronvildt, dåvildt og vildsvin. Kødet skal blot hakkes i en
kødhakker.

Fremgangsmåde:

  1. Bland begge slags fars med en gaffel,rør æg, kartoffelmel og paprika i. Arbejd farsen godt sammen.
  2. Form farsen til otte høje bøffer, og læg en skive bacon omkring, som holdes fast med kødsnor.
  3. Brun fedtstoffet på en stegepande, læg bøfferne på, og steg dem i ca. tre-fire minutter på hver side; de krydres med salt og peber. Tag bøfferne op, og læg dem i en ildfast skål.
  4. Skålen stilles i ovnen ved 180° C i ca. 10-15 minutter. Imens laves saucen.

 

Sauce:

  1. Hak tomaterne fint, og kog dem godt igennem med tomatpuré og bouillon.
  2. Smag saucen til med frisk timian, salt og peber.
  3. Den væde, der har samlet sig ved de færdigstegte bøffer, hældes i saucen.

Servering:
Tournedoser af hakkekød serveres eventuelt i den ildfaste skål, og saucen hældes ned omkring bøfferne. Eller de kan anrettes på tallerken.

Som garniture kan anbefales råstegte kartofler og friske grønsager eller en lækker salat.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken