Salat med vildtkød og bacon

Antal personer: 4 prs.
Rød dressing: 2½ dl cremefraiche 18 % 1/2 dl sød chilisauce 1/2 spsk. friskpresset citronsaft Lidt engelsk sauce Lidt salt - Farsen: 250 g hakket vildtfars Lidt smør Lidt fintrevet citronskal
2 forårsløg i tynde ringe Salt og friskkværnet peber - 4-6 skiver bacon - Fintstrimlet hjertesalat Blandede babysalatblade - Tilbehør: Grove flutes

Fremgangsmåde:

Rød dressing:

Rør alle ingredienserne sammen, og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag den ordentligt til.

Farsen:

Lad smørret blive gyldent på en pande. Steg kødet ved kraftig varme under omrøring i ca. 6 minutter. Tilsæt citronskal og halvdelen af forårsløgene. Drys med salt og peber, og steg i yderligere ca. 1 minut. Smag, om der skal yderligere salt og peber ved.

Bacon:

Steg imens baconskiverne sprøde på en pande eller på en ovnplade med bagepapir midt i ovnen ved 200 °C, til baconen er gylden og sprød. Læg baconskiverne på fedtsugende papir.

Serveringen:

Hak baconen. Bland de to slags salat og resten af forårsløgene. Fordel salaten (gem lidt til pynt) i glas (á ca. 3 dl). Drys det lune, stegte kød og bacon i glassene. Top op med resten af salaten. Kom dressingen i en skål, og pynt den med lidt chilisauce.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensens, Vildtkokken