Hjertestroganoff

Antal personer: 4 prs.
600 g dyrehjerter Lidt mel Olie Smør 1/2 l vand 1 dåse hakkede, flåede tomater Lidt hvidløg
250 g champignon 1-2 løg 2 dl fløde eller cremefraiche Salt og peber Paprika

Fremgangsmåde:

  1. Skær hjerterne fri for årestammer, og skyl dem grundigt for blod. Tør dem godt, og skær dem i strimler på ca. 4 x 1 cm.
  2. Stykkerne vendes i en pose med lidt mel, salt og peber, hvorefter de brunes i hed olie i en gryde.
  3. Vandet tilsættes, og det simrer under låg, til hjertestrimlerne er helt møre.
  4. Løg og hvidløg pilles og hakkes groft, champignoner renses og skæres i kvarte.
  5. De hakkede løg og hvidløg svitses i smør i en gryde med lidt paprika sammen med champignoner. De hakkede tomater tilsættes.
  6. Når kødet er mørt, jævnes stegeskyen med fløde eller creme-fraiche, hvorefter det hele vendes forsigtigt sammen. Hele herligheden smages til med salt og peber.


Servering:

Retten serveres med kartoffelmos eller ris. En lækker salat står godt til denne ret.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken