Forårsvildtbiks med purløgsbearnaise

En dejlig forårsret, hvor du kan få brugt nogle af dine vildtrester.

Antal personer: 4 prs.
Biksemaden 600 g mørt vildtkød i små tern (f.eks. mørbrad, filet, inderlår eller klump) 2 løg 2 spsk. smør 6-800 g kogte pillede kartofler Salt og peber 250 g svampe 6-8 babymajs 1-2 bundter forårsløg 8 cherrytomater
1/4 bundt persille (hakket) Evt. engelsk sauce og sojasauce ------------------------- Sovs 150 g smør 4 æggeblommer Salt og peber 1 spsk. vand 1 spsk. hvid balsamico 1 bundt purløg

Fremgangsmåde:

Biksemaden

  1. Brun kød og grofthakket løg i smørret.
  2. Vask kartoflerne, skær dem i fine tern, og steg dem med. Krydr med salt og peber.
  3. Rengør svampe, og del/skær dem i kvarte.
  4. Svits svampene sammen med de rengjorte og fintskårne forårsløg på en tør pande, og vend dem i biksemaden.
  5. Varm det godt igennem, og tilsæt majs og halverede tomater. Smag til med salt og peber.

Sovs

  1. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve.
  2. Pisk æggeblommerne skummende med vand og balsamico i en gryde over vandbad.
  3. Hæld det smeltede smør heri i en tynd stråle (lidt ad gangen) under stadig piskning.
  4. Smag til med krydderier, og bland hakket purløg i sovsen.

Anretning
Kom biksemaden i et fad/tallerken og pynt med hakket persille. Servér med rødbeder, sennep og rugbrød.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken