Lækre skanke

Til denne ret kan fra råvildt, dåvildt eller kronvildt anvendes skanke eller halse, som skæres eller saves i skiver til retten, det giver det bedste resultat. Skiveskåret rådyrbov er også lækkert til retten.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 1,5 kg dyreskank eller hals skåret i skiver som ossobuco Lidt hvedemel Lidt olie og smør 1 løg 2 gulerødder 1/4 knoldselleri 3-4 hvidløg
2 par kviste timian 2 laurbærblade 2 dl rødvin 1-2 dåser flåede tomater Evt. maizena Salt og peber Pinjekerner

Facts om simreretter: 

For at vi får det optimale resultat, er der få ting, man bør huske, når man tilbereder simreretter af vildt.

  • Sørg for at få alt det skåret bort, der er blevet blodigt i forbindelse med skuddet, da dette kød ikke er egnet i retterne.
  • Ved de mørke simreretter bør man svitse/afbrune kød og grønsager inden tilberedning, da det giver den absolut bedste smag til retten.
  • Mange er tilbøjelige til lige at skulle pifte retten op med fløde, men det gør ikke nødvendigvis en simreret bedre. Det gør den mere cremet, men fjerner den intense og kraftige smag, retten har.
  • Simreretter tilberedes typisk i gryder under låg, men har man en gryde med låg, der kan tåle at gå i ovnen, så retten tilberedes i en gryde med låg i ovnen, giver det et perfekt resultat. Denne tilberedningsmetode gør det nemmere at ”forlade” køkkenet og lade retten passe sig selv under tilberedning. Alternativet er en stegeso til tilberedning i ovnen.

Fremgangsmåde:

  1. Klargør skanken, og sav den eventuelt i to-tre cm tykke skiver, hvis det er muligt.
  2. Skær gulerødder og selleri i tern, når de er skrællet. Pil, og hak løg og hvidløg.
  3. Vend skankestykkerne i mel, og brun dem af i en stegegryde i hedt fedtstof: Anvend en blanding af olie og smør. Brun lidt ad gangen, det giver det bedste resultat. Hæld herefter fedtstoffet væk.
  4. Kom lidt smør i gryden igen, og svits løg, gulerødder og selleri let heri, når det begynder at brune tilsættes hvidløg og timian.
  5. Kom kødet tilbage i gryden til grønsagerne og tilsæt vin, flåede tomater og laurbærblade.
  6. Tilsæt vand, så det dækker ingredienserne i gryden, og lad det simre under låg i halvanden til to timer. Tjek om kødet er helt mørt.
  7. Jævn retten let med lidt maizena, hvis det er nødvendigt, og smag til med salt og peber.

Servering:

Rist pinjekerner på en tør pande, og drys dem over den varme ret inden servering. Pynt yderligere retten med lidt frisk timian eller persille. Server retten med kogte ris eller endnu bedre med en lækker risotto.