Offentliggjort den: 13. marts 2024

Tiltale i sag om krybskytte i Store Vildmose

Tilbage i december 2022 blev en krybskytte taget på fersk gerning, da han skød en då fire timer efter solnedgang i Store Vildmose. Nu er der rejst tiltale i sagen, som forventes at komme for retten i løbet af i år.

Tekst: Emma Astrup Sørensen
Foto: Per Gunder (vildtkamera)

Klokken var 20.30 en kold vinteraften for lidt over et år siden, da en besked tikkede ind på jæger Per Gunders mobil. Beskeden sendte fotos fra hans vildtkamera, og to af dem fik Per Gunder op af sofaen. Det ene viste en då, der lå død i sneen, det næste viste en mand, som kom gående mod dyret. Per Gunder, der har jagtretten i området, skyndte sig ud i bilen og kun iført shorts og t-shirt trodsede han decemberkulden og kørte mod Store Vildmose. Han ville nå derud inden manden var væk.

Da han nærmede sig stedet, hvor vildtkameraet var opsat, så han lygterne blive slukket i en parkeret bil. Krybskytten var her stadig. Per Gunder ringede til politiet, der blot 13 minutter efter ankom til stedet. De afhørte manden i bilen, der viste sig at være fra Sakskøbing på Lolland.

Siden den aften har Per Gunder ikke hørt mere til sagen.

- Jeg er rystet over, at der skal gå så lang tid. Jeg frygtede faktisk, at sagen var faldet for en forældelsesfrist, siger Per Gunder i dag.

En forældelsesfrist har Per Gunder dog ingen grund til at frygte, for nu er sagen i proces. Anklager hos Nordjyllands politi, Ingrid Munk Hansen, oplyser nemlig at et anklageskrift er sendt afsted, men at der endnu ikke er fastlagt en dato for retssagen. Det glæder Per Gunder, at det nu ser ud til, at der sker noget:

- Det er rigtig godt. Nu håber jeg bare, at der ikke kommer til at gå lang tid, inden sagen kommer for retten.

Og den holdning deler jægerforbundet, hvor faunakriminalitet er noget, der tages meget alvorligt. Derfor holder vi også øje når et nyt lovforslag, der skal styrke indsatsen mod faunakriminalitet, bliver fremsat i løbet af 2024.