Offentliggjort den: 11. juni 2024

Jæger nr. 5 er på gaden

Som medlem af jægerforbundet kan du i disse dage finde årets femte nummer af Jæger i postkassen og online. Er du ikke medlem endnu, kan du læse den gratis appetitvækker her.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Det er blevet tid til årets femte udgave af magasinet Jæger - Danmarks Jægerforbunds medlemsblad. Til de medlemmer, som måtte have ventet utålmodigt, bør vi minde om, at udgivelsesfrekvensen for 2024 er ændret.

Som annonceret sidste år, har Danmarks Jægerforbund nemlig set sig nødsaget til at reducere antallet af udgivelser af Jæger fra 11 årlige numre til 9. Årsagen skal findes i en ny postlov, som sløjfer momskompensation på udbringning.

Du kan også orientere dig om årets udgivelsesfrekvenser på denne sideMen nu er i hvert fald endnu en udgave på vej ud i postkasserne til alle medlemmer af Danmarks Jægerforbund. Skulle bladet mod forventning udeblive, skal du følge proceduren her. Foretrækker du at læse artiklen online, kan den læses her. Det kræver at du logger ind.

Du kan se frem til endnu et spændende blad med masser af gode historier over de 132 sider, vi har til dig igen i denne måned. Ud over alt det andet stof i bladet stiller vi i månedens 14 sider lange tema skarpt på spørgsmålet: "Hvem er jægeren?"

I den forbindelse har vi f.eks. publiceret en temapodcast, som du kan høre herunder. I podcasten vil jæger, forfatter og jagtskribent Hans Kristensen forsøge at afdække en del af svaret ved at tage afsæt i sin nyeste bog, "Sikre skud – Storm P. og den danske jagt 1900-1949," som han udgav i samarbejde med Det Grønne Museum i 2023. 

Men vi har selvfølgelig også masser af andre historier i bladet til dig. Det er f.eks. også i dette nummer at du finder årets Bukketopti.

Magasinet er online nu

Alle jer, der er medlemmer af jægerforbundet, kan logge ind og få adgang til denne udgave af Jæger i en læse- og bladrevenlig online udgave - eller I kan læne jer tilbage og glæde jer til at den leveres i postkassen inden for den nærmeste fremtid. Husk, at magasinet også kan læses via appen Jæger.

Som sædvanlig har vi sammensat en gratis appetitvækker med nogle af historierne fra magasinet. Denne gang får du 26 siders læsestof kvit og frit - klik her og læs det gratis uddrag.