OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Årets Foto 2022: Vinderen er valgt

Vi har modtaget mange fantastiske fotos til vores fotokonkurrence i løbet af 2022, men der skal jo kåres en vinder.

Tekst: Christian Lang Jensen
Foto: Ernestas Balcikonis

Der blev derfor voteret grundigt med udgangspunkt i de 11 vindere af Månedens foto, da der skulle findes en vinder af Årets foto, som udløser et gavekort på 10.000 kroner til køb af jagt- og outdoorudstyr.

Valget faldt på Ernestas Balcikonis’ lunde fra Island, som blev kåret som Månedens foto i februarudgaven af Jæger. Der var bred enighed om, at dette foto rummer alt, hvad man kan forvente af et vinderfoto. At indkapsle æstetik og stemning i et foto, hvor lys, komposition og skarphed sidder lige i skabet, er ikke nogen nem opgave, men det er ikke desto mindre, hvad Ernestas har formået. Om oplevelsen fortæller han:

- Billedet er taget i den østlige del af Island, men vi var faktisk hele Island rundt på den tur, min søn og jeg. Det var en meget hyggelig tur, hvor vi udelukkende boede i telt. Min søn er ikke optaget af fotografering, som jeg er, men han elsker at opholde sig i naturen, og vi har haft flere gode oplevelser sammen, lyder det fra Ernestas.

Han er, som man måske kan fornemme, ivrig naturfotograf, og han fotograferer mange steder i ind- og udland. Ifølge Ernestas skal der gerne være en udfordring forbundet med det gode foto.

- Jeg fotograferer meget, og jeg laver ofte nogle små ture med andre naturfotografer, da jeg kender nogle gode steder rundtomkring. I september var jeg ved Dovrefjell i Norge for at fotografere moskusokser. Her vandrede vi 15-20 kilometer om dagen. Jeg kan ikke lide, når det er for nemt, da jeg synes, man mister lidt af spændingen. Vi mødte faktisk den første moskusokse 10 minutter fra vejen, men vi valgte at gå videre, fordi vi gerne ville have lidt mere udfordring. Men generelt elsker jeg bare at være i naturen og fotografere. Det giver mig ro i hovedet, fortæller han.

Herfra skal der lyde et stort tillykke med vinderfotoet og det medfølgende gavekort på 10.000 kroner.