OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 16. marts 2020

Opdater SejlSikkert Alarm-appen for øget sikkerhed

Godt nyt til strand- og havjægeren: Nu er en opdateret version af SejlSikkert Alarm-appen tilgængelig. Appen har siden lanceringen sidste år bl.a. gjort det muligt at slå alarm direkte til Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) med et enkelt klik på mobilen.

Tekst: Søsportens Sikkerhedsråd
Foto: Niels Søndergaard

Bruger du SejlSikkert Alarm appen, øger du chancerne for at få hurtig hjælp, hvis du kommer i nød. Redningsmandskabet kan se din position, når du slår alarm, så de hurtigt kan sende hjælpen af sted, og de kan søge mere præcist efter dig. En anden fordel ved appen er, at dine pårørende på land har bedre mulighed for at slå alarm, hvis du ikke vender hjem fra sejlturen som aftalt, fordi appen sender besked til dem, hvis du ikke melder ”Alt ok” på et på forhånd aftalt tidspunkt.

- Appen er en væsentlig opgradering af sikkerheden, fordi den automatisk oplyser din position, når du slår alarm, og du kan tracke din sejlrute, så man kan se din færden, hvis du pludselig ikke giver lyd fra dig som aftalt. Hvis uheldet er ude, og du falder i vandet, kan appen være den, der gør, at du bliver fundet hurtigt og redder livet, siger Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd.

Det er Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden, som står bag SejlSikkert Alarm-appen. Med den nye opdatering af appen, der er tilgængelig for både iOS og Android, bliver turen på vandet endnu mere sikker og bekvem, fortæller Sten Emborg.

- Vi har tilføjet en række nye funktioner til appen, som både gavner i nødsituationer og som er en ekstra service til sejlere og andre, der bruger vandet. Eksempelvis begynder appen nu automatisk at tracke dig hvert 5. minut, hvis du foretager et opkald til redningstjenesten via appen.

Det er en virkelig god opgradering af sikkerheden. Læs mere om SejlSikkert Alarm-app. Har du ikke downloadet appen endnu, kan du gøre det gratis i


Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden står bag SejlSikkert Alarm-appen som en del af SejlSikkert-indsatsen, der skal øge sikkerhedskulturen blandt fritidssejlere og fritidsfiskere. Læs mere på sejlsikkert.dk.